Πολιχνιάτικος Αύγουστος 2023 – Εκδηλώσεις

Ιγνάτης Ψάνης

30 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Φωτο Γ. ΚΑΡΑΚΛΑΣ

Δεν τη λες και κοινωνική εκδήλωση, την εθελοντική αιμοδοσία. Μάλλον κοινωνική προσφορά είναι. Εθελοντές που άκουσαν την πρόσκληση του Κέντρου Υγείας και έστερξαν να προσφέρουν έμπρακτα την αγάπη τους προς τον συνάνθρωπο, λίγο αίμα, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πολύ μεγάλη ανάγκη.

Οι φωτογραφίες” ανέβηκαν” προς παραδειγματισμό όλων μας και όχι για προβολή. Δεν τη χρειάζονται οι άνθρωποι σε τέτοιες περιπτώσεις.

9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙΔΙΠΟΔΑ

Το έργο, η ” Ιστορία του βασιλιά Οιδίποδα ” του θεατρικού τμήματος του Συλλόγου Πολιχνιατών Αθήνας,  με επικεφαλής την κα Κατερίνα Πολυχρονοπούλου και με σκηνοθεσία του κ. Γιώργου Αδαμαντιάδη, αφού ανέβηκε σε δύο παραστάσεις που δόθηκαν σε Πειραιά και Ηλιούπολη, παρουσιάστηκε  την ίδια μέρα σε δύο παραστάσεις και στο Πολύκεντρο του χωριού μας κατά τις οποίες μάλιστα βραβεύτηκε και ο κος Κώστας Καλαθάς για τη συνολική προσφορά του. Η παρουσία του κόσμου ήταν αθρόα και συγκινητική.

 

12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Το βιβλίο των κ.κ. Σεβαστού Μοιρασγεντή και Κυριάκου Κουκούλα ” όψεις από την οικονομική και κοινωνική ζωή του Πολιχνίτου” παρουσιάστηκε μετά την επιτυχημένη έκδοσή του και στην   Πολύκεντρο του χωριού μας, όπου συνέτρεξε πλήθος κόσμου.  Ο κ. Τάσος Μακρής, ο κ. Παναγιώτης Καρατζάνος αλλά και οι ίδιοι οι συγγραφείς, με συντονίστρια την κα Μαρία Χατζόγλου, ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί πέτυχαν να κάνουν κατανοητό ένα μοναδικό για την ιστορία  του χωριού μας βιβλίο. Τα χρήματα από την πώληση των βιβλίων, τα οποία και εξαντλήθηκαν, κατά δήλωση των συγγραφέων, θα διατεθούν στην εθελοντική ομάδα δασοπυρόσβεσης του χωριού μας.

 

14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΙΠΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΠΑΡΑΔΟΣΗ”

\Και εδώ αθρόα ήταν η συμμετοχή. Περίσσεψε το γλέντι με διοργανωτές τους φιλίππους του χωριού. Ο απρόσωπος χώρος των ΚΤΕΛ μετατράπηκε σε χώρο χαράς των γλεντοκόπων.

Δεν έπρεπε, όμως, να γίνει και μια αναφορά στο έργο του Συλλόγου ή ακόμα καλύτερα με κάποιες φωτογραφίες να προβληθεί η ομορφιά και η ζωή των αλόγων; Λέμε τώρα εμείς…

 

18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΧΟΡΟΣ ΝΥΦΙΔΙΩΤΩΝ

 

Ο χορός που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο των Νυφιδιωτών στο παραλιακό κέντρο “Τσιτσάνος” είχε κι  αυτός πολύ  μεγάλη συμμετοχή. Ο χορός ήταν αφιερωμένος στους νυφιδιώτες μουσικούς, τον Χαράλαμπο και τον Γιώργο  Βιενά, τον Μήτσο τον Καββαδά, τον Στρατή τον Βουνάτσο και τον Χαράλαμπο τον  Ησαϊα.

Όμως, θα μας συγχωρήσουν οι διοργανωτές σε μια, κατά τη γνώμη μας, σοβαρή παράλειψη, όχι εσκεμμένη, ασφαλώς. Αφιέρωση της εκδήλωσης στα πρόσωπα αυτά, που προφανώς  έχουν αφήσει στον τομέα τους αξιόλογο έργο, σημαίνει απαραιτήτως και κάποια αναφορά – ομιλία στη ζωή και στο έργο αυτών των ανθρώπων, κάποιες φωτογραφίες τους, κάποια ηχητικά των  φωνών τους, αν υπήρχαν. Στην εκδήλωση ήταν παρόντα παιδιά και εγγόνια των εξαιρετικών αυτών ανθρώπων και μουσικών, άνθρωποι που τους έζησαν, τους άκουσαν, χόρεψαν με τους σκοπούς τους. Και τα νέα παιδιά περίμεναν να μάθουν κάτι γι’ αυτούς. Δεν ακούστηκε τίποτε. Κρίμα…

Για τις εκδηλώσεις του Ιουλίου στο χωριό έγινε εκτενέστερη αναφορά.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Δωρεάν προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων  για  Πολιχνιάτες   επαγγελματίες

Σελίδα φωτογραφίας-Μέρος 4ο

Λειτουργούν τα μπάνια!

Τ’ ανιγέλιου τ’ χουριού (είσαι, είναι)

Μετάβαση στο περιεχόμενο