Πανελλαδικές εξετάσεις….

Σε λίγες μέρες αρχίζουν και φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Οι τελειόφοιτοι των Λυκείων κατά κανόνα και λιγότεροι απόφοιτοι θα διεκδικήσουν κάποια θέση στα ΑΕΙ της χώρας. Αυτή την ώρα δεν χρειάζεται να επεκταθούμε ούτε στην αξιολόγηση του συστήματος εισαγωγής τους ούτε στον τρόπο και τον χρόνο της προετοιμασίας σας. Αυτή την ώρα οφείλουμε να σεβαστούμε τον αγώνα σας και την αγωνία σας, να ευχηθούμε να επιτύχει ο καθένας  το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να δικαιώσει την Οικογένειά του, τους Δασκάλους του αλλά πάνω από όλους τον Εαυτό του. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να αποφύγουμε το κοινότοπο, ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν αποτελούν το Α και το Ω της ζωής ενός ανθρώπου.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ

Εμείς εν ευθέτω χρόνω θα ασχοληθούμε με το εκπαιδευτικό σύστημα, χωρίς να διστάσουμε να εκφέρουμε την άποψή μας και για το επίμαχο άρθρο 16 του Συντάγματος (περί ιδρύσεως μη κρατικών πανεπιστημίων). Από τα έξι μας χρόνια ίσαμε σήμερα ασχολούμαστε με τους εφήβους. Έχουμε, λοιπόν, κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση, γνωρίζοντας τα πράγματα “εκ των ένδον” να μιλήσουμε ανοιχτά και υπεύθυνα. Εννοείται ότι ευχαρίστως θα αναρτήσουμε οιοδήποτε ενυπόγραφο άρθρο για τα παραπάνω θέματα, όπως ισχύει εξάλλου μέχρι σήμερα.

Ιγνάτης Ψάνης-Πέτρος Καναρίδης-Παναγιώτης Αδαμόπουλος

Διαβάστε επίσης

Σελίδα λογοτεχνίας-Μέρος 4ο-Το Θείο Δράμα με τα μάτια της ποίησης της Μαρίας Βρανά- Παπάλα και του Κώστα Βάρναλη [videos]

Ζεύγμα: Το μεγαλύτερο Μουσείο ψηφιδωτών στον κόσμο

Βιβλιοπαρουσίαση: “ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ”

Στον αξέχαστο Δάσκαλό μου Φάνη Ι. Κακριδή

Μετάβαση στο περιεχόμενο