ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ-ΒΙΝΤΕΟ

 

Ιγνάτης Ψάνης

Όσο είχαμε την ευθύνη της σύνταξης της εφημερίδας μας “ΠΟΛΙΧΝΙΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ” δημοσιεύαμε σε κάθε φύλλο και ένα σπίτι από την εξαιρετική αρχιτεκτονική και την καλαισθησία του χωριού μας. Για τη διαδρομή αυτή παίρναμε πληροφορίες από συμβολαιογράφους αλλά και από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες και τους συγγενείς των σπιτιών. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της Έλλης Καλοκαιρινού, γνωστής χωριανής μας εξαιρετικής αρχιτεκτόνισσας, φτιάχναμε το πορτραίτο, την προσωπικότητα του σπιτιού.
Τώρα, που έχουμε στη διάθεσή μας ένα πιο σύγχρονο μέσο επικοινωνίας, τον ιστότοπο “Πανόραμα Πολιχνίτου”, συνεχίζουμε να δημοσιεύουμε ανάλογα άρθρα.
Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι οργανώσαμε μια πιο ενδιαφέρουσα προβολή της αρχιτεκτονικής του χωριού με ένα βίντεο.
Η κα Αντωνία (Τόνια) Κατερίνη, πρώην πρόεδρος του συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ελλάδος, που γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά από το παρελθόν, από το άλμπουμ των Τ, Μακρή-Κ. Κουκούλα, μας παραχώρησε μια εξαιρετική συνέντευξη, στην οποία ακούγονται ενδιαφέρουσες απόψεις για το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό υλικό του χωριού μας, για τις υποχρεώσεις της πολιτείας αλλά και της ντόπιας κοινότητας να τον συντηρήσει, για την ανάγκη να δημιουργηθεί μια σύγχρονη εκπαιδευτική δομή λιθοξοΐας για την εκπαίδευση νέου λιθοξόων και πολλά άλλα.
Η συνέντευξη πλαισιώνεται με  λήψεις του χωριού μας από drone και ένα πολύ μεγάλο πλήθος φωτογραφιών.
Πιστεύουμε ότι μπορέσαμε να αποδώσουμε το ταυτόσημο αποτύπωμα του χωριού μας και φιλοδοξούμε να τύχει της αντίστοιχης υποδοχής και αποδοχής από χωριανούς, φορείς, συλλόγους ,τοπική αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια.
Εμείς ανεβάζουμε το βίντεο στο youtube και θα κοινοποιήσουμε στους πάντες.
Τέλος, θέλουμε να ενημερώσουμε ότι το βίντεο αυτό επιδέχεται βελτιώσεων και συμπληρωματικών πληροφοριών. Και για αυτό χρειαζόμαστε τη συμβολή σας προς την κατεύθυνση αυτή.
Πρόκειται για μια συνολική και πρωτοποριακή δουλειά, που χρειάζεται τη στήριξη και την προώθηση όλων μας.

 

Ακολουθεί ο σύνδεσμος, το link, που μπορείτε να το βρείτε στο you tube

https://youtu.be/Da5Ic5evpY4

 

Διαβάστε επίσης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ

Διάβασμα για λουομένους στη Νυφίδα!

Το μαύρο πανώ της Βρίσας

Πολιχνίτος: Ένα χωριό-ανοιχτό μουσείο στα νοτιοδυτικά της Λέσβου

Μετάβαση στο περιεχόμενο