Όταν το Απολιθωμένο Δάσος είναι πηγή έμπνευσης… Μοναδική έκθεση φοιτητών Καλών Τεχνών στο Σίγρι

Συνεχής, ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη η δραστηριότητα του Μουσείου Απολιθωμάτων του  Σιγρίου με συνέργειες και συνεργασίες κυρίως στον χώρο της εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας, όπως αυτή που ακολουθεί.
Πανόραμα Πολιχνίτου
 
Εγκαίνια έκθεσης φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και του Πανεπιστημίου Τεχνών του Βερολίνου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Εγκαίνια ομαδικής έκθεσης φοιτητών

της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και του Πανεπιστημίου Τεχνών του Βερολίνο

Αναζητώντας τον κρυσταλλικό χρόνο

Σάββατο 25 Μαΐου 2024, 12.00

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και του Πανεπιστημίου Τεχνών του Βερολίνου που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 και ώρα 12.00. στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι.

Τα απολιθώματα, η δομή τους και η απαράμιλλη ομορφιά τους αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους φοιτητές, οι οποίοι δημιούργησαν έργα, τα οποία τα οποία αποτελούν το υλικό της ομαδικής έκθεσης που θα παρουσιαστεί στις εγκαταστάσεις του Μουσείου.

Η έκθεση των φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και του Πανεπιστημίου Τεχνών του Βερολίνου UdK πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 4ου workshop με τίτλο “Αναζητώντας τον Κρυσταλλικό χρόνο” που πραγματοποιείται από 17-26 Μαΐου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι.

Στην έκθεση που φιλοξενείται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου δάσους Λέσβου παρουσιάζονται τα έργα των φοιτητών και των φοιτητριών

της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και του Πανεπιστημίου Τεχνών του Βερολίνου UdK, που συμμετείχαν στο 4ο workshop της Δυτικής Λέσβου.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ξεναγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου αλλά και στα υπαίθρια πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, ενημερώθηκαν σχετικά με σημασία και τη μοναδικότητα του απαράμιλλου αυτού μνημείου της φύσης, που αποτελεί το σημαντικότερο μνημείο για την ανακήρυξη της Λέσβου ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

Xρησιμοποιώντας τους χώρους του Μουσείου σαν εργαστήριο έφτιαξαν τις προσωπικές τους αφηγήσεις σχετικά με αυτή τη θεματική, με όλα τα δυνατά μέσα έκφρασης όπως είναι η γλυπτική, η κεραμική, οι κατασκευές, το πλέξιμο, η ξυλογλυπτική, το βίντεο, οι συναρμογές, και πολλά άλλα.

Πηγή:https://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/moyseio-sigri-geoparko/otan-apolithomeno-dasos-einai-pigi-empneysis

Διαβάστε επίσης

Νέα πνοή στην Ίμβρο δίνει η επαναλειτουργία των σχολείων

Διαμαρτυρία για τα εισιτήρια- Έχουμε δίκιο, αλλά…

“Ανιστουρίσματα”, το νέο βιβλίο της Στέλλας Καρνά

Τελευταία, εξαιρετικά νέα από την Καθηγήτρια κα Νένα Γαλανίδου για τα Ροδαφνίδια

Μετάβαση στο περιεχόμενο