Σελίδα φωτογραφίας: Κ. Καλαθάς, ο δείξας- Πάμε Νυφίδα!

Ιγνάτης Ψάνης

Αυτή την εβδομάδα παρεκκλίνουμε κάπως από τη γνωστή φόρμα της σελίδας της φωτογραφίας. Η επικαιρότητα μάς υποχρεώνει να κάνουμε μία στάση και να προβάλουμε το μεράκι, την αγάπη, την καλαισθησία και τον μόχθο του αγαπητού Κώστα Καλαθά για ένα όμορφο μέρος του τόπου μας, τη Νυφίδα

 ΝΥΦΙΔΑ: ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΠΟΣΗΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ;

‘Οταν βρεθεί αρχικά μία Πρόεδρος ευφάνταστη, επίμονη και παθιασμένη με την ιδέα να αλλάξει ή να ομορφύνει τον τόπο της μαζί με την ομάδα της, όσο μπορεί, και στη συνέχεια την ακολουθήσει μια άλλη Πρόεδρος, με τη δική της ομάδα, που ασπάστηκε την ιδέα και έπεισε την υπεύθυνη του Δήμου ότι δεν είναι απαραίτητο όλες οι καμπίνες των παραλιών της Δυτικής Λέσβου να είναι ομοιόμορφες και τέλος, όταν προσφερθεί και προστεθεί ένας άλλος ευφάνταστος, ταλαντούχος και παθιασμένος με την καλαισθησία ζωγράφος, που παρεμβαίνει σε ευρύτερους χώρους και διαμορφώνει μέσω της ζωγραφικής μία άλλη αίσθηση, ανάλογη του χώρου, τότε με αυτή την τριάδα, Ταξούλα Αντωνίου- Λαμπούση, Πρόεδρος του Συλλόγου Νυφίδας, Ιωάννα Καλαθά, Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και Κώστας Καλαθάς, ο ζωγράφος, μπορούν να συμβούν πολύ ωραία και σημαντικά στη Νυφίδα, που στολίζεται και μπορεί να καμαρώνει. 

Οκτώ καμπίνες παραλίας, οι δύο διπλές, ήδη αρχίζουν να μετουσιώνονται σε…δημόσια εκτεθειμένους πίνακες ζωγραφικής, να αλλάζουν την όψη της παραλίας. Όλοι πια θα κάνουμε αναγκαστικά στροφή κεφαλής στο παραθαλάσσιο, ευχαριστώντας έτσι και τους συντελεστές αυτής της πρωτοβουλίας.
Έτσι, η Νυφίδα αποκτά μια προστιθέμενη αξία και, πέρα ​​από φυσικός και γαστρονομικός προορισμός που είναι, ίσως γίνει και καλαισθητικός προορισμός.
Μόνο μερικές παρατηρήσεις:
– Η ομορφιά στις καμπίνες να μην περιοριστεί μόνο εξωτερικά. Δεν επιτρέπει ο χώρος, για να εκθέσουμε πώς ήταν τόσα χρόνια το εσωτερικό τους και η στατικότητά τους!
Οι πληροφορίες που έχουμε, όμως, και είναι πολύ παρήγορο, είναι ότι έχει ληφθεί μέριμνα και για τη συντήρησή τους.
– Θεωρούμε πως πρέπει να ληφθεί επίσης μέριμνα, ώστε να προστατευτούν τα έργα αυτά από τη μανία των κυμάτων της περιοχής. Πληροφορούμαστε ότι τον χειμώνα θα αποσυναρμολογούνται οι καμπίνες και θα μεταφέρονται με ασφάλεια σε κάποιον χώρο. Ελπίζουμε ότι η λύση που είναι αναγκαία να είναι και, κυρίως, επαρκής.
– Ένας τελευταίος φόβος είναι ο βανδαλισμός, η ρύπανση (εξωτερική και εσωτερική) των καμπινών, η κάθε είδους προσβολή και επίθεση, που, ενδεχομένως, μπορεί να προκληθεί από αχαρακτήριστα πρόσωπα.
Ελπίζουμε πως η ομορφιά των έργων θα είναι η ασπίδα και η προστασία τους !
Και είμαστε ακόμα στην τρίτη καμπίνα….
Αγαπητέ Κώστα:
-Υποθέτω πως Δασκάλεψες, πως έδειξες τον δρόμο και σε άλλους Συλλόγους του νησιού πώς να ομορφύνουν τις παραλίες τους. Ίσως…σε ψάξουν κι άλλοι!!
-Ας με συγχωρέσεις που χρησιμοποίησα την υπογραφή ενός πολύ μεγάλου ζωγράφου, ο Δείξας, δηλαδή αυτός που  έδειξε, που παρουσίασε, που ζωγράφισε.
Και στην είσοδο του χωριού
ΤΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ: “ΚΑΛΩΣ  ΗΡΘΑΤΕ
ΣΤΟΝ  ΠΟΛΙΧΝΙΤΟ!!”
——————————–
Ο Σύλλογος της Νυφίδας, δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε ποικιλοτρόπως! Προσθέτει στο ενεργητικό του και μία άλλη εμφανή δραστηριότητα. Μία περίτεχνη βρύση θα στολίζει από δω και πέρα το μικρό της λιμανάκι!

Διαβάστε επίσης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ

Διάβασμα για λουομένους στη Νυφίδα!

Το μαύρο πανώ της Βρίσας

Πολιχνίτος: Ένα χωριό-ανοιχτό μουσείο στα νοτιοδυτικά της Λέσβου

Μετάβαση στο περιεχόμενο