Νερό: Ψήφισμα Τοπικού Συμβουλίου Πολιχνίτου

Ιγνάτης Ψάνης
Κι από το χώρο της εφημερίδας μας “ΠΟΛΙΧΝΙΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ”, όσο είχαμε την ευθύνη της σύνταξης της, και από τον ιστότοπο που τώρα έχουμε την ευθύνη της λειτουργίας του, το “Πανόραμα Πολιχνίτου”, γράψαμε και αναρτήσαμε πάρα πολλά άρθρα σχετικά με τη λύση, που κατά τη γνώμη μας επιβάλλεται να ληφθεί, για να επιλυθεί οριστικά το θέμα του νερού στην περιοχή μας και για άρδευση αλλά και για ύδρευση.
Και η λύση δεν είναι άλλη από τη δημιουργία ενός φράγματος. Έχουν προταθεί ήδη θέσεις και έχουν συνταχθεί προμελέτες εδώ και  χρόνια από τον Καθηγητή κ. Γιώργο Κατσικάτσο, όπως και από τον Καθηγητή κ. Ακίνδυνο Κελεμπερτζή, τις οποίες έχουμε δημοσιεύσει.
Και το πρόβλημα είναι ότι η κατάσταση ολοένα θα επιδεινώνεται, ειδικά το καλοκαίρι. Ήδη έχουμε συχνές διακοπές, χρόνιο το πρόβλημα.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, έρχεται η ΔΕΥΑΛ και αυξάνει τις τιμές,

γεγονός το οποίο ανάγκασε το Τοπικού μας Συμβούλιο να  εκδώσει “Ψήφισμα”, με το οποίο εκφράζει την αντίθεσή του, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της πληθυσμιακής συρρίκνωσης και της ακρίβειας.

Τις πηγές Βουλέλλη, από τις οποίες υδροδοτείται το χωριό, τις έχουμε ξεζουμίσει, τις έχουμε γλύψει. Οι απώλειες νερού από το δίκτυο έχουν περιοριστεί πάρα πολύ από παρεμβάσεις προηγούμενων Δημάρχων. Αν περιμένουμε τη λύση από το φράγμα Τσικνιά, θα μας βρει… το επόμενο μισό του αιώνα.

Αλήθεια, πώς σκέφτεται ο Δήμος και η Περιφέρεια να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και πότε;
Το Τοπικό Συμβούλιο δεν πρέπει να πιέσει κυρίως αυτό προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός φράγματος, επιτέλους;
Το θέμα του νερού δεν είναι κομματικό, ούτε πολιτικό με τη στενή έννοια, είναι ζήτημα επιβίωσης της περιοχής, όπως οποιοσδήποτε απλός νους μπορεί να συλλάβει.
Και” οι καιροί ου μενετοί

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ

Το Τοπικό Συμβούλιο Πολιχνίτου είναι κάθετα αντίθετο στην αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΛ. Τα χωριά μας έχουν συρρικνωθεί πληθυσμιακά και χρειάζονται στήριξη, ενώ η ακρίβεια έχει συμπιέσει το εισόδημα των δημοτών.

Παράλληλα καταδικάζει την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να υπερψηφίσει τις αυξήσεις στην δημοτική επιτροπή και να μην το φέρει προς συζήτηση στο δημοτικό και στα τοπικά συμβούλια.

Ειδικά στην περιοχή μας είναι και ειρωνεία καθώς έχουμε χρόνιο πρόβλημα με διακοπές. Τέλος τονίζουμε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και όχι προϊόν προς ιδιωτικοποίηση.

Διαβάστε επίσης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ

Διάβασμα για λουομένους στη Νυφίδα!

Το μαύρο πανώ της Βρίσας

Πολιχνίτος: Ένα χωριό-ανοιχτό μουσείο στα νοτιοδυτικά της Λέσβου

Μετάβαση στο περιεχόμενο