Καυτό αυτοκινητιστικό διήμερο στον Πολιχνίτο

Επιμέλεια Ιγνάτης Ψάνης
Στα πλαίσια της ετήσιας διοργάνωσης από τον Σύλλογο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Μυτιλήνης έγινε  και φέτος η εκδήλωση στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Πολιχνίτου το Drift & Gp Turing Day Polihnitos.
Το drift είναι μία τεχνική οδήγησης, κατά την οποίαν ο οδηγός υπερστρέφει το αυτοκίνητό του σκόπιμα, προκαλώντας απώλεια της πρόσφυσης των πίσω τροχών, διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο από την έναρξη της στροφής μέχρι να βγει από αυτή. Αγώνες Drift πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο από το 1970 και κρίνονται σύμφωνα με την ταχύτητα, τη γωνία και τη γραμμή που ακολουθεί ο οδηγός σε μια στροφή ή σε ένα σύνολο στροφών.
Αναρτούμε παρακάτω δύο video από προηγούμενους αγώνες των ετών 2019-20120.
Ευχαριστούμε τον Γιώργο Καρακλά για το υλικό που μας προμήθευσε (κείμενο και video).
Ο Ξηρόκαμπος στα χάι του
Ο Ξηρόκαμπος στα χάι του. Πειραγμένα αυτοκίνητα, δυνατά μαρσαρίσματα, δεξιοτέχνες οδηγοί, που ενώ στρίβουν το αυτοκίνητο δεξιά οι τροχοί στρίβουν αριστερά, που πάνω στη στροφή αντί για φρένο χρησιμοποιούν χειρόφρενο, που το αυτοκίνητο φαίνεται να το “σέρνουν” πάνω στην άσφαλτο και άλλα τέτοια θεαματικά, που ξυπνούν έντονα συναισθήματα και ανεβάζουν την αδρεναλίνη οδηγών και θεατών, συμβαίνουν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του χωριού μας.
 Ας πάρουμε μια γεύση…

 

 

Από τον τοπικό Τύπο

Δυνατό θέαμα στον Πολιχνίτο! Σάββατο και Κυριακή

Η λέσχη αυτοκινήτου Μυτιλήνης σε συνεργασία με το sportal tv και το drift dynasty διοργανώνει ένα καυτό διήμερο drift & gp tuning το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μάϊου στο στρατιωτικό αεροδρομίου Πολιχνίτου!

Ένα show για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού , με συμμετοχές έκπληξη από το πανελλήνιο πρωτάθλημα drift και live μετάδοση από το sportal tv.

Διήμερο drift & gp tuning show Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Μάϊου στο στρατιωτικό αεροδρομίου Πολιχνίτου από τις 9:00 το πρωί έως 8:00 το απόγευμα.

Υπό την αιγίδα της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και την υποστήριξη του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Πηγή: https://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/athlitika/dynato-theama-ston-polihnito-sabbato-kai-kyriaki

Διαβάστε επίσης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ

Διάβασμα για λουομένους στη Νυφίδα!

Το μαύρο πανώ της Βρίσας

Πολιχνίτος: Ένα χωριό-ανοιχτό μουσείο στα νοτιοδυτικά της Λέσβου

Μετάβαση στο περιεχόμενο