“Ασκήσεις εκφοβισμού” από τον Σύλλογο Νυφιδιωτών

Ιγνάτης Ψάνης

Ο Σύλλογος Νυφιδιωτών συνεχίζει το ευρύτερο κοινωνικό του έργο στο Πολύκεντρο του χωριού μας, αυτή τη φορά διοργανώνοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, το θέμα της οποίας  ήταν ο σχολικός εκφοβισμός, το γνωστό πια με τη διεθνή ορολογία μπούλιγκ (bullying), με τη συνεργασία του Κέντρο Πρόληψης “ΠΝΟΗ”.

Η Ψυχολόγος κα Σοφία Κιστάνη παρουσίασε το θέμα, χωρίζοντάς το στα αίτια που το προκαλούν και στους τρόπους αντιμετώπισής του. Υποστήριξε πως τα αίτια είναι πολυπαραγοντικά και δεν πρέπει να ενοχοποιούμε κατά κανόνα την οικογενειακή δυσλειτουργία. Ασφαλώς και έχει το μερίδιο της ευθύνης και η οικογένεια αλλά και άλλα αίτια, όπως η οικονομική κρίση, διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο στη δημιουργία παιδικών αποκλινουσών συμπεριφορών. ‘Οσον αφορά στην αντιμετώπιση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού τόνισε αφενός  τη δυσκολία του θέματος αφετέρου όμως εστίασε στην αλληλεγγύη και πρωτίστως στην κατανόηση του προβλήματος π. χ. οποιοσδήποτε τσακωμός ανάμεσα σε παιδιά δε σημαίνει αυτόματα και bullying.

Οι δύο δασκάλες, η κα Ανθίππη Ζερβού και η κα Μυρσίνη Γιανέλλη, που έχουν παρακολουθήσει σχετικά με το θέμα σεμινάρια, χρωμάτισαν με τη δική τους γνώση και ενημέρωση την εκδήλωση και βοήθησαν να γίνει πιο κατανοητός σε βάθος και πλάτος ο σχολικός εκφοβισμός.

Τα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού, χωρίς να είναι πολλά δε λείπουν και από τον δικό μας σχολικό χώρο. Μια μητέρα αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό του παιδιού της στο δημοτικό σχολείο στην προηγούμενη σχολικά χρονιά, το οποίο κακοποιήθηκε, δυστυχώς.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκτός από την Πρόεδρο κα Ταξούλα Αντωνίου-Λαμπούση και μέλη του Συλλόγου Νυφιδιωτών και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Σάββας Κατρακάζας, του Γυμνασίου κ. Καλδής και του Λυκείου κ. Χατζηλάμπρου αλλά και  Δάσκαλοι, Καθηγητές των Σχολείων και αρκετοί κάτοικοι.

Φωτογραφίες; Δημήτρης Πιττός

Εμείς  συγχαίρουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, που δείχνουν διάθεση προσφοράς και ανάληψη πρωτοβουλιών για ενημέρωση και προβληματισμό της κοινότητας και που κινητοποιούν  ένα μέρος της, το όποιο μέρος.

 

 

Διαβάστε επίσης

Σελίδα φωτογραφίας-Μέρος 5ο-

Σελίδα λογοτεχνίας- Μέρος 5ο:«Δρόμος παλιός που αγάπησα…»- Αντώνης Χατζηλάμπρος, Φιλόλογος

Θερμοπηγές Πολιχνίτου: έναρξη λειτουργίας-

Περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου-Το “οδοιπορικό” του Ναού από τον Στρατή Πάντα

Μετάβαση στο περιεχόμενο