Πρώτες βοήθειες στο Πολύκεντρο

Ιγνάτης Ψάνης
Μία πολύ χρηστική συγκέντρωση το Σάββατο στις 20 του  Ιανουαρίου έλαβε μέρος στο Πολύκεντρο του χωριού μας, με την πρωτοβουλία του Νυφιδιώτικου Συλλόγου, ο οποίος προσκάλεσε την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, του Παρατήματος Μυτιλήνης, προκειμένου να κάνει σεμινάριο αλλά και επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών.
Δεν χρειάζεται να τονίσουμε τη σπουδαιότητα αλλά και τη γνώση των πρώτων βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να σώσει κάποια ζωή ή να αποτρέψει μια αναπηρία.
Η κ. Αντιγόνη έκανε μία πλήρη και αναλυτική παρουσίαση των πρώτων βοηθειών σε κάθε περίπτωση πχ τροχαίο, πνιγμό, καρδιακή προσβολή, για την οποία δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή (ΚΑΡΠΑ-ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ). Έγινε δε πρόταση από τον Σύλλογο να επαναληφθεί η εκδήλωση το Καλοκαίρι στην Νυφίδα και να καταβληθούν προσπάθειες, ώστε να εξευρεθούν τα ανάλογα ποσά για την αγορά απινιδωτή.
Το ευχάριστο της εκδήλωσης ήταν ότι παρευρίσκονταν πολλά παιδιά, τα οποία συμμετείχαν και με ερωτήσεις τους.

Είναι σημαντικό για μας και τους συνανθρώπους μας να μπορούμε να αναγνωρίζουμε τους κινδύνους, να παίρνουμε μέτρα για να τους αποφύγουμε, αλλά και να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

Επί το έργον…

Η κ. Αντιγόνη ενημερώνουσα..

Διαβάστε επίσης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ

Διάβασμα για λουομένους στη Νυφίδα!

Το μαύρο πανώ της Βρίσας

Πολιχνίτος: Ένα χωριό-ανοιχτό μουσείο στα νοτιοδυτικά της Λέσβου

Μετάβαση στο περιεχόμενο