Στον Πολιχνίτο οι Αρχές για την κακοκαιρία

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΣ – ΚΑΛΛΟΝΗ

Αναδημοσιεύουμε για ενημέρωση των αναγνωστών μας το άρθρο που αφορά τα μέρη μας στην πρόσφατη πολύ μεγάλη κακοκαιρία, που έπληξε το νησί από το ένα άκρο ίσαμε το άλλο. Και ας μας συγχωρήσουν κάποιοι για την επιλεκτική μας στάση. Από όσα μπορέσαμε να μάθουμε η Σκάλα, η Νυφίδα, οι αλυκές, τα Βατερά δοκιμάστηκαν πολύ έντονα. Πανόραμα Πολιχνίτου

Σύνταξη Δήμητρα Λαχουρή

Από τον Πολιχνίτο της Λέσβου ξεκίνησε την επίσκεψη του στις πληγείσες, από την κακοκαιρία της περασμένης Παρασκευής,  περιοχές της Λέσβου,  ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.Στη Σκάλα Πολιχνίτου ενημερώθηκε από τους αλιείς για τις ζημιές που υπέστησαν τα δίχτυα τους, καθώς  50.000 οργιές διχτυών παρασύρθηκαν από τη θάλασσα, αλλά  και για τη βύθιση ενός επαγγελματικού σκάφους και τεσσάρων ερασιτεχνικών.

Ανέβηκε δε σε αλιευτικό σκάφος προκειμένου να δει το μέγεθος των ζημιών που υπέστησαν οι ψαράδες.

Στην ενημέρωση στην Σκάλα Πολιχνίτου εκτός από τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχη Βέρρο ήταν και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης και πρόεδρος του διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Στρατής Κύτελης μαζί με στελέχη της δημοτικής αρχής του.

Καταγράφω τρία πράγματα, είπε ο κ. Πέτσας, μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης στη Σκάλα Πολιχνίτου. Το πρώτο αφορά την αποκατάσταση υποδομών που έχει να κάνει με το Λιμενικό Ταμείο, το δεύτερο έχει να κάνει με τις αποζημιώσεις για τον εξοπλισμό και το τρίτο αφορά τη εξεύρεση μόνιμης λύσης για την προστασία του λιμανιού.

Σύσκεψη στην Καλλονή

Ακολούθως, στην Καλλονή, στο Δημαρχείο του Δήμου Δυτικής Λέσβου ο κ. Πέτσας συναντήθηκε με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού του νησιού, όπου τέθηκαν επί τάπητος θεσμικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος παρέδωσε στον κ. Πέτσα υπόμνημα με τα αιτήματα του Δήμου και ζήτησε την χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών από την κακοκαιρία της περασμένης Παρασκευής.

Ο Δήμαρχος ανέφερε την καταστροφή σε δημοτικές υποδομές, εξοπλισμό και κυρίως στις παραλίες, αλλά και στο αρδευτικό δίκτυο του Δήμου, τονίζοντας και τη δυσκολία του Δήμου να προβεί στις αποκαταστάσεις.

Ακόμη είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στις προτάσεις του Δήμου για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, δίνοντας έμφαση στις προτάσεις του μέτρου των αστικών αναπλάσεων που κατατέθηκαν μέσω της Περιφέρειας και στην αναγκαιότητα χρηματοδότησης του έργου του κλειστού Γυμναστηρίου Καλλονής.

πηγη:https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/sti-lesvo-o-st-petsas-kai-char-athanasioy-gia-tis-zimies-apo-tin-kakokairia-eikones/

Διαβάστε επίσης

ΚΑΖΑΜΙΑΣ-Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟ

Νένα Γαλανίδου: Περί καινοτομίας

TIK-TOK, του Βαγγέλη Χατζημανώλη

Γιώργος Πλειός: Η φόρμουλα της παραποίησης μιας είδησης είναι πάρα πολύ απλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο