Ορκωμοσία Περιφερειάρχη και Περιφερειακού Συμβουλίου

Διαβάζουμε από τον τοπικό Τύπο του νησιού:

Στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης χοροστατούντων των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Μυτιλήνης -Ερεσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιακώβου και Μηθύμνης κκ Χρυσοστόμου πραγματοποιήθηκε σήμερα 16.12.2023 η  ορκωμοσία του επανεκλεγέντος Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη και των εκλεγμένων 35 Περιφερειακών Συμβούλων, όπως αυτοί προέκυψαν από τις αρχικές και επαναληπτικές εκλογές της 8ης και 15ης Οκτωβρίου.

Στην τελετή παρέστησαν ο Ιωάννης Φαρφαρέλλης ως  εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και  ο νέος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και  Σωμάτων Ασφαλείας και πολίτες.

Στην τελετή της ορκωμοσίας δεν παρίσταντο ο επικεφαλής της  παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης  Αλκιβιάδης Στεφανής  λόγω κωλύματος όπως δήλωσε και ο πρώτος σε σταυρούς της παράταξης του Περιφερειάρχη στη Λέσβο Κωνσταντίνος Αρώνης ο οποίος βρίσκεται εκτός νησιού.

Ο Περιφερειάρχης  μετά τις ευλογίες των χοροστατούντων Μητροπολιτών απήγγειλε τον όρκο , για λογαριασμό όλων των Περιφερειακών Συμβούλων που ήταν παρόντες πλην των Αγλαΐας Κυρίτση, Αμπαζή Γεωργίου και Τσακαλία Γεωργίου, που ορκίσθηκαν με πολιτικό όρκο.

Ακολούθησε ομιλία του Περιφερειάρχη στην οποία υπογράμμισε:

« Σήμερα ορκίστηκε το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο του Βορείου Αιγαίου. Ορκίστηκε ότι για τα επόμενα 5 έτη θα προσπαθήσουμε για ανάπτυξη και ευημερία του Βορείου Αιγαίου.

Ο λαός του Βορείου Αιγαίου απέθεσε στα χέρια και τους νόας 36 πολιτών του, το άμεσο μέλλον του στα θέματα αρμοδιότητος της Περιφέρειας. Θα ήθελα να συγχαρώ τους εκλεγέντες και να σφίξω το χέρι όλων ανεξαιρέτως.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι και οι 36 θα ανταποκριθούν με κάθε ικμάδα των δυνατοτήτων τους.

Βάζω πίσω τα πάθη του πρόσφατου παρελθόντος. Όπως και ζητώ να το κάνουν και οι υπόλοιποι ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΟΛΩΝ.

Οι οιωνοί είναι καλοί:

Η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται σε κάθε κρούσιμο της πόρτας της και θέλω να την ευχαριστήσω γι’ αυτό

Η πρωτογενής παραγωγή μας βρίσκει ικανοποιητική οικονομική ανταπόκριση

Ο τουρισμός μας φαίνεται ότι θα γνωρίσει εκπληκτική ανάπτυξη αρκεί να ανταποκριθούμε εμείς οι πολίτες στις απαιτήσεις του

  • περισσότερα καταλύματα
  • εκσυγχρονισμοί παρεχόμενων υπηρεσιών
  • προσαρμογή στα σύγχρονα δεδομένα.

Και σ ’αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στη διευκόλυνση χορηγήσεως βίζας σε εκτός Σέγκεν πολίτες όπως οι γείτονες Τούρκοι των 85 εκατ. Που με έμφαση ζητήσαμε όλο αυτόν τον καιρό. (Κυβέρνηση δια του Υπουργού Μετανάστευσης κ. Καιρίδη και Ε.Ε)

Το κύριο θέμα που απασχόλησε στη θητεία που λήγει ήταν το λεγόμενο ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.

Με προσπαθειών όλων μας, και ας βάλω και τον εαυτό μου, φέραμε « βόλτα» την ένταση που είχε το 2019 και 2020.

Δηλώνω μπροστά σας ότι παραμένω πιστός, σταθερός, ακλόνητος, στις θέσεις που είχα και έχω για το θέμα. Έχετε απτές αποδείξεις για τις θέσεις μου. Όταν χρειάστηκε τις ξεδίπλωσα. Το έκανα. Το ίδιο θα κάνω και στο μέλλον, αν απαιτηθεί, ανεξαρτήτως κόστους.

Καταφέραμε όλοι μαζί να σβήσουμε από το θυμικό των Πανελλήνων το brand name ΠΡΟΣΦΥΓΟΝΗΣΙΑ που συναντούσα όπου πήγαινα.

Και το καταφέραμε με την εξωστρέφεια που επιδιώξαμε.

Καταφέραμε μαζί να κάνουμε αρκετά.

Μένει να κάνουμε ακόμη πιο πολλά.

Όλοι μαζί.

Τα νησιά μας ποτέ δεν πεθαίνουν.

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.»

Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν η διευθύντρια Διοικητικού της ΠΕ Λέσβου Ευστρατία Ελευθερίου και η υπάλληλος Διοικητικού Ειρήνη Μαυραγάνη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ύμνους και τραγούδια από την Χορωδία Δήμου Μυτιλήνης «Νίκος Μυρογιάννης».

Πηγή:https://www.lesvospost.com/2023/12/blog-post_97.html

 

ΤΟ “Πανόραμα Πολιχνίτου” εύχεται στη νέα Ηγεσία και στη νέα σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου να προσπαθήσει να βγάλει τα νησιά μας από τη θλιβερή θέση στην οποία βρίσκονται (γίνονται κάποιες σοβαρές κινήσεις, να δούμε), μέσα σε κλίμα συνεννόησης, συνεργασίας, γόνιμων αντιπαραθέσεων και ουσιαστικών συνθέσεων (χωρίς πολλά …Πλωμαρίτικα!)

Διαβάστε επίσης

Σελίδα φωτογραφίας-Μέρος 8ο

SAPPHO LESVOS FESTIVAL, ένας Θεσμός με διεθνές προφίλ στο πανέμορφο νησί της Λέσβου

Θιός στου καλό τσ’ η Παναγιά στα ξύλα-Τάσου Μακρή

Ποιος είναι λαϊκιστής και ποιος ο λαϊκός

While viewing the website, tap in the menu bar. Scroll down the list of options, then tap Add to Home Screen.
Use Safari for a better experience.
Μετάβαση στο περιεχόμενο