Στη Λέσβο η Διεθνής Συνάντηση των Γεωπάρκων

Επίτιμος καθηγητής σε Πανεπιστήμιο της Κίνας ο Νίκος Ζούρος- Μιλά στο «Ν» για τον τουρισμό της εμπειρίας και όχι του «εφήμερου» στην οποία πρέπει να επενδύσει η Λέσβος

Έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 40 ταξίδια στην Κίνα εδώ και 10 χρόνια, και με τρία χρόνια απαγόρευσης λόγω λοκντάουν, ο καθηγητής, διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Νίκος Ζούρος πριν από λίγες ημέρες «στέφθηκε» επίτιμος καθηγητής σε Πανεπιστήμιο της Κίνας… για δεύτερη φορά. Ο κ. Ζούρος πέρα από την τεχνογνωσία που έχει μεταδώσει στο Γεωπάρκο της Κίνας μαζί με το έμπειρο προσωπικό του Μουσείου, έχει να προσφέρει πολλά στον τρόπο ανάδειξης ενός μνημείου για να αποτελέσει πόλο τουριστικής ανάπτυξης. Και αυτό είναι κάτι που εκτίμησαν στην Κίνα, ενώ το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου έχουν εκτιμήσει δεκάδες διεθνή ΜΜΕ σε Βραζιλία, Καναδά, Κίνα.

Για όλα τα παραπάνω και το υπαίθριο μουσείο με τις νέες απολιθωματοφόρες θέσεις, τις δεκάδες δράσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης μας μίλησε ο κ. Ζούρος στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm εγκαινιάζοντας και την πρώτη εκπομπή της σεζόν για την «Ανθέων 99».

Ας σημειωθεί ότι η ατζέντα του κ. Ζούρου όπως πάντα είναι γεμάτη, και πάντα έχει τη Λέσβο στο επίκεντρο. Για παράδειγμα το νησί μας και το Απολιθωμένο Δάσος θα υποδεχτεί σχολεία της Ιαπωνίας στα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ η νέα χρονιά θα φέρει στη Λέσβο τρία διαφορετικά Πανεπιστήμια της Κίνας και τη Διεθνή συνάντηση των Γεωπάρκων. Έχοντας διεθνείς διασυνδέσεις ο κ. Ζούρος και συνεργασίες όπως με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ή τον ΕΟΤ και άλλους φορείς, έρχεται για άλλη μια φορά να επαναλάβει μέσω του «Ν» την ομορφιά της Λέσβου και την ανάδειξή της μέσα από το Απολιθωμένο Δάσος που ως προορισμός δεν υπάρχει ανάλογος στο Αιγαίο και ως τέτοιος πρέπει να αξιοποιείται. Έκανε έτσι λόγο για τη στροφή στον τουρισμό της «εμπειρίας» έναντι του «εφήμερου» με τους επισκέπτες να γίνονται πολλαπλασιαστές της εικόνας του νησιού. Μάλιστα γι’ αυτό τον λόγο το Μουσείο Σιγρίου δίνει έμφαση στην τοπική γαστρονομία με προϊόντα που οι επισκέπτες μπορούν να αναζητήσουν ανά πάσα στιγμή.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

Πηγή:https://www.stonisi.gr/post/64694/sth-lesvo-h-diethnhs-synanthsh-twn-gewparkwn-video-synenteyksi

 

Διαβάστε επίσης

Νέα πνοή στην Ίμβρο δίνει η επαναλειτουργία των σχολείων

Διαμαρτυρία για τα εισιτήρια- Έχουμε δίκιο, αλλά…

“Ανιστουρίσματα”, το νέο βιβλίο της Στέλλας Καρνά

Τελευταία, εξαιρετικά νέα από την Καθηγήτρια κα Νένα Γαλανίδου για τα Ροδαφνίδια

Μετάβαση στο περιεχόμενο