Επιτέλους, αισιοδοξεί κάπως η Βρίσα

Ιγνάτης Ψάνης

“Ξεκίνησε η υλοποίηση αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων στην περιοχή που καταστράφηκε από την πυρκαγιά του 2022. Προβλέπονται κατασκευές με κορμούς και κλαδιά για να αποτραπεί η διάβρωση του εδάφους

Σημαντικά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα στις καμένες εκτάσεις της Βρίσας και των Βατερών από την μεγάλη φωτιά το καλοκαίρι του 2022, προχωρούν αυτό το διάστημα από τη Διεύθυνση Δασών Λέσβου.

Το έργο ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου από κοινοπραξία εργολάβων – υλοτόμων που ανέλαβε το έργο και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιανουαρίου του 2024.”

 

Αφορμή για το σχόλιο που ακολουθεί μας έδωσε η παραπάνω είδηση που πραγματικά μας χαροποίησε. Εννοείται πως οι αγαπητοί γείτονές μας, οι Βρισαγώτες, δεν έχουν συνέλθει από το μεγάλο σεισμό του ’17,  εννοείται πως εκκρεμούν πολύ σοβαρά προβλήματα σχετικά με τον οικιστικό ιστό του χωριού τους. Όπως εννοείται ότι έχουν γίνει και και κάποια βήματα αποκατάστασης κάποιων κατοίκων σε κάποιο βαθμό. Όμως αυτά δεν φτάνουν και για αυτό υπομονετικά αναμένουν και περιμένουν.

‘Ομως, καιρού και δημοσίου επιτρέποντος υποθέτουμε πώς επιτέλους οι αγαπητοί φίλοι μας θα μπορέσουν να νιώσουν να ξανάρχεται κάπως το χαμόγελο στα χείλη τους. Το χαμόγελο στο οποίο αναφερθήκαμε σχετίζεται με την ευχάριστη είδηση ότι ξεκίνησαν από τις αρχές του Οκτώβρη αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα λόγω της μεγάλης φωτιάς το καλοκαίρι του ’22. Τουλάχιστον να αποφύγουν ή να προλάβουν πλημμυρικά φαινόμενα, καθιζήσεις, απώλεια γόνιμου εδάφους. Το κυριότερο, να νιώσουν πώς κάποιοι τους σκέφτονται, κάποιοι ενδιαφέρονται και κάποιοι φροντίζουν για αυτούς.

 

Διαβάστε επίσης

Καυτό αυτοκινητιστικό διήμερο στον Πολιχνίτο

29 Γαλάζιες σημαίες στις παραλίες τηςΛέσβου 

Όταν το Απολιθωμένο Δάσος είναι πηγή έμπνευσης… Μοναδική έκθεση φοιτητών Καλών Τεχνών στο Σίγρι

Το Διεθνές Σεμινάριο Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO 2024 στην Καλλονή

While viewing the website, tap in the menu bar. Scroll down the list of options, then tap Add to Home Screen.
Use Safari for a better experience.
Μετάβαση στο περιεχόμενο