Διεθνής τουριστική προβολή του νησιού: Δυο ευχάριστες ειδήσεις

Ιγνάτης Ψάνης

1η  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Καθόλου αμελητέα η πρωτοβουλία  της περιφέρειας βορείου Αιγαίου να συμμετάσχει σε μία τόσο αξιόλογη ευρωπαϊκή έκθεση προβολής τoυ τουριστικού προϊόντoς, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στη διανομή και κατανομή του τουριστικού πληθυσμού της Ευρώπης και όχι μόνο. Ειδικότερα το νησί μας έχει απόλυτη ανάγκη από τέτοιες προβολές, γιατί χρειάζεται χρόνος και συστηματική προσπάθεια, μέχρις ότου αποβάλλουμε το άχθος της Μόριας και το χαρακτηρισμό του προσφυγόνησου αφενός και να μην είμαστε μόνο οι αποδέκτες από ό τι περισσεύει από άλλες περιοχές της χώρας αφετέρου. Πανόραμα Πολιχνίτου

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «World Travel Market» στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο ExCelLondon, RoyalVictoriaDock, που «χτύπησε» η καρδιά της βιομηχανίας του παγκόσμιου τουρισμού το τριήμερο 6-8 Νοεμβρίου 2023, συμμετείχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη.

« Η έκθεση  World Travel Market είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά γεγονότα, που καθορίζει τις παραμέτρους της τουριστικής αγοράς και τους δρόμους τουριστικών ρευμάτων.

Είναι το σημείο  συνάντησης υπουργών, επιχειρήσεων και  κορυφαίων ομάδων  της αγοράς του τουρισμού και των  ταξιδιών , για να εξερευνήσουν, σχεδιάσουν και  προγραμματίσουν την τουριστική εξέλιξη, την ανάπτυξη και  τις επιχειρήσεις που μπορεί να υποστηρίξουν τα επόμενα βήματα προς τον τουρισμό του μέλλοντος.

Πιστεύω ότι τα οφέλη από αυτή τη συμμετοχή θα είναι θετικά και πολλαπλά  για την  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και όπως έχω ξαναπεί θα δώσουμε τις δυνάμεις μας για να πάμε τον τουρισμό των νησιών μας , ένα επίπεδο παραπάνω. Το τριήμερο αυτό είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε και συνομιλήσουμε με  κορυφαίους επισκέπτες της πολιτικής και της διεθνούς τουριστικής αγοράς και ελπίζουμε ότι θα μετατρέψουμε τη συμμετοχή μας σε φέρουσα τουριστική ικανότητα.

2η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Μία δεύτερη ευχάριστη είδηση την οποίαν αντλήσαμε από τον τοπικό τύπο του νησιού είναι η συμμετοχή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του απολιθωμένου δάσους του Σιγρίου μέσω μιας άλλης τουριστικής έκθεσης στην Ιαπωνία αυτή τη φορά .Ο αεικίνητος και ακάματος Καθηγητής κ. Ν. Ζούρος με την ομάδα του αποτελούν πλέον μετά το Πανεπιστήμιο τη μεγαλύτερη επιστημονική και οικονομική ελπίδα του νησιού. Πανόραμα Πολιχνίτου

Μεγάλη προβολή της Λέσβου και του Απολιθωμένου Δάσους πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης TOURISM EXPO JAPAN 2023.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ιαπωνίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Οσάκα της Ιαπωνίας από 26 έως 29 Οκτωβρίου 2023 με τη συμμετοχή 1.275 τουριστικών επιχειρήσεων και φορέων από 70 χώρες από όλο τον κόσμο.

Την προβολή της Λέσβου οργάνωσε το Sai’in Kaigan Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τη Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO / Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Πηγή:sto nisi

 

Διαβάστε επίσης

Νέα πνοή στην Ίμβρο δίνει η επαναλειτουργία των σχολείων

Διαμαρτυρία για τα εισιτήρια- Έχουμε δίκιο, αλλά…

“Ανιστουρίσματα”, το νέο βιβλίο της Στέλλας Καρνά

Τελευταία, εξαιρετικά νέα από την Καθηγήτρια κα Νένα Γαλανίδου για τα Ροδαφνίδια

Μετάβαση στο περιεχόμενο