Η εκλογή Τοπικού Συμβουλίου και το σχόλιό μας

Ιγνάτης Ψάνης

Στην προσπάθειά μας να ενημερώσουμε έγκυρα και έγκαιρα τους αναγνώστες μας για τα αποτελέσματα των εκλογών του Δήμου μας, του Δήμου Μυτιλήνης και της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, μάς … διέφυγαν τα αποτελέσματα του χωριού μας στο Τοπικό Συμβούλιο, γεγονός για το οποίο ζητούμε την κατανόησή σας.

Μπορεί βάσει του νόμου η παρουσία και λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου να μην είναι τόσο παρεμβατική και καθοριστική, δεδομένου ότι ο ρόλος του περιορίζεται σε ένα όργανο χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες, όμως ,όταν πρόκειται για μια δυναμική ομάδα, με προτάσεις, οργάνωση και συνοχή, χωρίς κομματικές παρωπίδες και κάθε λογής εξαρτήσεις, μια ομάδα, με τις διαφωνίες της αλλά και με την πρόθεση να συνθέσει τις αντιθέσεις, μια ομάδα που δε θα παίρνει εντολές από κανένα παρά μόνο από την κοινότητα, τότε το Τοπικό αυτό Συμβούλιο θα παραγάγει έργο.

Και το έργο αυτό θα είναι πιο αποδοτικό και άμεσο, όταν μπορεί και ξέρει να συνεργάζεται με τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους της περιοχής μας αλλά κυρίως με τη Δημοτική Αρχή. Να μην ξαναζήσουμε την προηγούμενη θητεία ανάμεσα στο Τοπικό Συμβούλιο και στους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής. Είναι πολύ μεγάλη πια πολυτέλεια, ίσως και ντροπή, στην κατάσταση που έχει περιέλθει η περιοχή μας να επικρατεί τέτοια  διχόνοια, αντιπαράθεση μέχρι και αποστροφή ανάμεσα στη μια πλευρά και στην άλλη.

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στη νέα ομάδα του Τοπικού Συμβουλίου να είναι έτσι, δηλαδή ομάδα, που θα λειτουργεί συλλογικά, χωρίς εντολοδόχους, με φαντασία και όραμα για τον τόπο μας. Θα τα ξαναπούμε, όταν θα συγκροτηθεί σε σώμα τον Γενάρη.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια για την εκλογή τους.

ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΒΕΡΡΟΥ

ΙΩΑΝΝΑ  ΚΑΛΑΘΑ                             ΨΗΦΟΙ      235

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΩΤΡΙΩΤΗΣ    ΨΗΦΟΙ       196

ΧΑΡΑΛΑΜΟΣ ΛΕΟΝΤΗΣ                 ΨΗΦΟΙ       179

 

ΣΥΝΣΥΑΣΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΣΥΚΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΡΟΥΜΠΑΣ          ΨΗΦΟΙ      150

 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΛΑΤΖΑ

ΜΑΡΙΑ ΖΙΓΓΑ                                      ΨΗΦΟΙ      71

 

Διαβάστε επίσης

Σελίδα φωτογραφίας-Μέρος 5ο-

Σελίδα λογοτεχνίας- Μέρος 5ο:«Δρόμος παλιός που αγάπησα…»- Αντώνης Χατζηλάμπρος, Φιλόλογος

Θερμοπηγές Πολιχνίτου: έναρξη λειτουργίας-

Περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου-Το “οδοιπορικό” του Ναού από τον Στρατή Πάντα

Μετάβαση στο περιεχόμενο