Γιατί δεν πρέπει να ψηφίζουν οι γυναίκες… Για χαλάρωμα…

Ιγνάτης Ψάνης

Ελληνική εφημερίδα, που τυπώθηκε το 1928 σε τυπογραφείο της Τεργέστης (πολλές εφημερίδες τυπώνονταν ήδη στο εξωτερικό, Παρίσι, Βιέννη, Βενετία, Κωνσταντινούπολη και Τεργέστη το 19ο και αρχές του 20ου αιώνα) με τον τίτλο “ΝΕΑ ΗΜΕΡΑ” έχει ένα άκρως ενδιαφέρων άρθρο, για το οποίο φαίνεται να πανηγυρίζει κιόλας!!Εμφανώς όμως όχι μόνο ΝΕΑ δεν ήταν αλλά ούτε και ΗΜΕΡΑ. Αντίθετα σε μια εποχή που και η βιομηχανική επανάσταση εξελισσόταν ραγδαία και οι επιστημονικές ανακαλύψεις και εφευρέσεις το ίδιο, η εφημερίδα αυτή έχει βαθιά μεσάνυχτα, αν κρίνουμε από όσα  γράφονται πρωτοσέλιδα στο κύριο άρθρο της.

Ο απόλυτα ενημερωμένος, λοιπόν, και επιστημονικά καταρτισμένος δημοσιογραφών είναι απολύτως βέβαιος πώς οι γυναίκες λόγω ενός φυσικού τους ελαττώματος, πρόκειται για την έμμηνο ρύση, είναι όχι μόνον  όντως ανίκανες να ψηφίζουν αλλά και επικίνδυνες, διότι εξ αιτίας αυτού του “ελαττώματος “δεν έχουν ούτε πνευματική ισορροπία ούτε και ψυχική γαλήνη. Προς ενδυνάμωση της θέσης του εισάγει ως επιχείρημα ότι εδώ μιλά η Επιστήμη και επιτέλους το ¨πρόβλημα” αυτό τις οδηγεί αυτόματα εκτός της Πολιτικής, γεγονός το οποίο  έχει αναπτυχθεί τεκμηριωμένα και στη Βουλή!! Άρα “τι χρείαν άλλων λόγων έχομεν;” Διαβάστε το άρθρο, είναι γραμμένο σε απλή καθαρεύουσα άρα κατανοητό, για να φτιάξει η διάθεσή σας!

Δε θα ασχολούμαστε με τις “επιστημονικές” χοντράδες και πολιτικές ανοησίες του άρθρου, αν δεν αναλογιζόμαστε πως και σήμερα, ναι και σήμερα, πόσο επιρρεπείς και ευκολόπιστοι είμαστε σε κάθε υπερβολή, ιδιαιτερότητα, ψευδή και ατεκμηρίωτη απειλή, που την ασπαζόμαστε χωρίς δεύτερη σκέψη, αν μάλιστα έχει και τον πέπλο της Επιστήμης!

Διαβάστε επίσης

“Ανιστουρίσματα”, το νέο βιβλίο της Στέλλας Καρνά

ΕΥΡΩΚΛΗΔΟΝΑΣ ! ((λεσβιακός)

“Καλό ταξίδι στο φως, Άγγελέ μου…”

Σελίδα φωτογραφίας-Μέρος 8ο

Μετάβαση στο περιεχόμενο