Εγκαίνια των Ιαματικών Λουτρών του χωριού μας

Την Τετάρτη το πρωί πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Ιαματικής πηγής “Ιπποκράτης”, με έντονο το προεκλογικό άρωμα, παρουσία αιρετών, υποψηφίων, εκπροσώπων φορέων και  πλήθους συμπολιτών μας. Ήταν μια πολύ καλά οργανωμένη και προγραμματισμένη εκδήλωση, που σκοπό είχε να προβάλει την τρέχουσα επενδυτική δραστηριότητα του κ. Θ. Κούσκου αλλά και να μας  προετοιμάσει για τα μελλοντικά του πλάνα, μέσω των οποίων η περιοχή των ιαματικών θα αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία, όπως εκτιμά και προγραμματίζει. Ειδικά έγινε αναφορά στις ωφέλειες του ιαματικού τουρισμού.

Μετά τον αγιασμό κατά τα ειωθότα  του έργου και της έναρξης των εργασιών της επιχείρησης ο παπά- Σάββας  χάρισε  στον κ. Θ. Κούσκο μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου.

Ο κ. Θ. Κούσκος στη σύντομη ομιλία του και ανοίγοντας τα χέρια του είπε πως το έργο αυτό θα είναι και δικό μας, εννοώντας ολονών μας, πως υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από  τουριστικούς πράκτορες, πως σε δύο ημερίδες που θα γίνουν η μία την Τετάρτη στα Βατερά και η άλλη 28 Αυγούστου  στο  Επιμελητήριο  θα αναλυθούν οι υπηρεσίες που θα προσφέρονται στα Ιαματικά Πολιχνίτου, πως μέχρι και τον Μάϊο του 24 να είναι σε λειτουργία όλες οι κτηριακές υποδομές, και πως στα επόμενα δύο χρόνια θα υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης 5οο ατόμων την ημέρα, οπότε θα έχουν μόνιμη εργασία περισσότερα από 50 άτομα στην πλήρη ανάπτυξή της επένδυσης.

Ο αντιδήμαρχος Πολιχνίτου κ. Γ. Αλάνης τόνισε πως νιώθει χαρά, ικανοποίηση και συγκίνηση, δεδομένου ότι η επαναλειτουργία των ιαματικών πηγών ήταν από τις βασικές του επιδιώξεις, “προσωπικό στοίχημα” το ονόμασε, όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με τα δημοτικά. Ακόμα τόνισε το γεγονός ότι με τον Δήμαρχο κ. Βέρρο  αλλά και άλλων στελεχών του Δήμου χρειάστηκε να ξεπεράσουν πολλά εμπόδια μέχρι να φτάσουν στο σημερινό σημείο, στα εγκαίνια των ιαματικών τα οποία πολλοί ευρωπαίοι λόγω των θεραπευτικών τους ιδιοτήτων τα έχουν ανάγκη. “Το όνειρο των Πολιχνιατών γίνεται πραγματικότητα” είπε. Με πολλή δουλειά είπε πως έφτασαν μέχρις εδώ και πως ακολουθεί η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου. “Ο Πολιχνίτος θα αλλάξει όψη, ο Δήμος θα έχει όφελος αλλά και το νησί ολόκληρο” τόνισε στο τέλος.

Ο κ. Δ. Γιανναρέλλης  συνεχάρη τον κ. Βέρρο για την επιτυχία του  και τον κ. Κούσκο για την επένδυσή του.

Ο κ. Π. Ζαφειρίου, οργανωτής της εκδήλωσης, μίλησε για σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εφόσον ο δημόσιος παραδίδει τη σκυτάλη στον ιδιώτη, Ακόμα  πως η Λέσβος και η Ισλανδία μόνο  έχουν τέτοια μοναδικά νερά, ότι μέχρι τέλους της χρονιάς η Λουτρόπολη θα έχει τα δικά της προϊόντα από νερό και θα διαθέτει λασπόλουτρα, την επόμενη χρονιά θα μπορεί ο επισκέπτης να παραμείνει στον χώρο πάνω από 8 ώρες. “Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτε από το Κάρλοβυ Βάρυ, το Μοντεκατίνι, το Baden Baden, συμπλήρωσε με έμφαση.

Η Μ. Μαρκοπούλου, λέκτορας του Παν/μίου Δυτικής Αττικής, με καταγωγή από το χωριό στάθηκε στην ανάλυση του ονόματος “Ιπποκράτης” και μίλησε για ευεξία σώματος – ψυχής – πνεύματος, την ” Ιπποκράτειο ολιστική ιατρική “.Το Παν/μιο θα προσφέρει την αγωγή υγείας μέσω της διδασκαλίας της αγωγής υγείας. Θα συνδυαστεί η φυσική αγωγή με τη διατροφή. Θα υπάρχει κοινωνικο – οικονομική ανάπτυξη στον τόπο, τόνισε ιδιαίτερα. Στάθηκε στη συνεργασία του επενδυτή με το Παν/μιο και την Πολιτεία. Αναφέρθηκε και αυτή στο όραμα του αείμνηστου Πελέκου.

Η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κα  Α. Αντωνέλλη μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον κ. Κούσκο και και αναφέρθηκε στον περιφερειακό του Πολιχνίτου και στην επέκταση του λιμανιού της Σκάλας.

Ο κ. Τ. Βέρρος, δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, τόνισε  το ενδιαφέρον του για την αξιοποίηση και λειτουργία και των τριών ιαματικών πηγών του Δήμου, της Εφταλούς και του Λισβορίου μαζί με του Πολιχνίτου, ” τα τρία ακατέργαστα διαμάντια “. Είπε πως όταν ασχολήθηκαν με τα ιαματικά δεν υπήρχε τίποτε, το απόλυτο μηδέν. Και τέλος πως προχώρησαν στην άμεση αναγνώριση των ιαματικών πηγών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, κ. Β. Μυρσινιάς ” συνεχίζει να μας εκπλήσσει η οικογένεια Κούσκου “είπε.

Ο κ. Α. Στεφανής υποψήφιος Περιφερειάρχης μας είπε είναι και η ονομαστική του εορτή πως είναι και επίτιμος δημότης Πολιχνίτ0υ και πως κύριο στοιχείο ανάπτυξης είναι η εξωστρέφεια.

Τέλος, ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Λέσβου κ. Βογιατζής μίλησε για τα πλεονεκτήματα της λουτροθεραπείας και πως οι ιαματικές πηγές της Λέσβου ανοίγουν νέες προοπτικές.

Το “πανόραμα Πολιχνίτου” από την αρχή στάθηκε δίπλα, για να μην πούμε ότι μπήκε και μπροστά, στηρίζοντας τον κ. Κούσκο. Μας ενδιαφέρει απόλυτα, ειδικότερα εμάς τους Πολιχνιάτες, το θέμα της ανάπτυξης και των ωφελειών που θα προκύψουν για το χωριό μας, στο οποίο ανήκει και ο υπό εκμετάλλευση πλούτος της περιοχής.

Ελπίζουμε ότι μέσα σε μια πενταετία θα μπορούμε να βλέπουμε  διαφορετικά τα μέρη μας, πιο αισιόδοξα και ότι ίσως το αγώγι ξυπνήσει και τους αγωγιάτες, για πολλούς του τόπου μας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Σελίδα φωτογραφίας-Μέρος 5ο-

Σελίδα λογοτεχνίας- Μέρος 5ο:«Δρόμος παλιός που αγάπησα…»- Αντώνης Χατζηλάμπρος, Φιλόλογος

Θερμοπηγές Πολιχνίτου: έναρξη λειτουργίας-

Περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου-Το “οδοιπορικό” του Ναού από τον Στρατή Πάντα

Μετάβαση στο περιεχόμενο