Όταν ο Πολιχνίτος αριστεύει… και προχωρά

O Χρήστος Καλυβιώτης, εγγονός του εξαίρετου Δασκάλου Στρατή Τσολάκη, από τη μεριά της κόρης του Αμαλίας, αποφοίτησε από το Μουσικό Λύκειο Ιλίου με γενικό βαθμό “Είκοσι” [20], το απόλυτο “Άριστα”. Αρίστευσε, όμως, και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, συγκεντρώνοντας  19.100 μονάδες, με 18.4 Έκθεση (92/100)- 19,2 Αρχαία Ελληνικά (96/100)- 19,6 Ιστορία (98/100) και 19,1 Λατινικά (95,5/100).

Ο Χρήστος πιστεύει ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι ουσιαστικά εξετάσεις κατανόησης και εμβάθυνσης σε μία συγκεκριμένη ύλη, που ο σωστός προγραμματισμός και το συστηματικό διάβασμα μπορούν να σε οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι, δε χρειάστηκε να περιορίσει  τα πολλά ενδιαφέροντά του παρά μόνο στην τρίτη Λυκείου. Aισιοδοξεί  πώς στη Νομική θα του δοθεί η δυνατότητα να κατανοήσει σε βάθος τους κοινωνικο – πολιτικούς θεσμούς και να εμβαθύνει στα βαθύτερα κίνητρα των επιλογών του ανθρώπου. Τέλος, ευχαριστεί τους Δασκάλους του και κυρίως εκείνους που με την εμπειρία, την υπομονή και την αγάπη τους συνέβαλαν  στην επιτυχία του.

Για το Γενικό Λύκειο του χωριού μας κοριτσίστικο άρωμα έχουν οι πρωτιές, όπου δύο κορίτσια από την κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής κατάφεραν να διαπρέψουν.

Η Μυρσίνη Σεβαστέλλη μιλώντας στο «Ν» κάνει λόγο για μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά με πολύ ψυχολογική πίεση ειδικά τον τελευταίο μήνα. Όπως αναφέρει το μόνο που έκανε για να ηρεμεί και να ξεκουράζεται ήταν να βγαίνει έξω με φίλους. Η Μυρσίνη συγκέντρωσε συνολικά 16.600 μόρια και όπως λέει επιθυμεί να περάσει στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής αν τα καταφέρει διαφορετικά θα δηλώσει σχολές Οικονομίας.

Δύσκολη η χρονιά και για την Νεφέλη Μέρμυγκα η οποία η οποία σημειώνει ότι πλέον μετά το τέλος των εξετάσεων έχει αφήσει πίσω όλες τις δύσκολες στιγμές και προσπαθεί να ξαναβρεί τους φίλους και τις παρέες της που είχε χάσει στη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς. Η Νεφέλη 15.630 μόρια από την κατεύθυνση Οικονομίας και πληροφορικής και βάζει πλώρη για σχολές Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Πηγή:https://www.stonisi.gr/post/59655/aristes-epidoseis-kai-prwties-apo-ta-lykeia-ths-perifereias

Εκφράζουμε  και εμείς τα θερμά μας συγχαρητήρια στους υποψηφίους και στις οικογένειές τους  και ευχόμαστε η επιτυχία τους να είναι μια καλή αρχή στη ζωή τους.

Αν γνωρίζει κάποιος υποψηφίους  που κατάγονται από τον Πολιχνίτο και οι οποίοι διακρίθηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας και αν διαμένουν, ευχαρίστως θα τους φιλοξενήσουμε.

πανόραμα πολιχνίτου

Διαβάστε επίσης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ

Διάβασμα για λουομένους στη Νυφίδα!

Το μαύρο πανώ της Βρίσας

Πολιχνίτος: Ένα χωριό-ανοιχτό μουσείο στα νοτιοδυτικά της Λέσβου

Μετάβαση στο περιεχόμενο