“Σμύρνη μου αγαπημένη”: Γιατί γυρίστηκαν σκηνές στο χωριό μας;

‘Οταν γυριζόταν η ταινία “Σμύρνη μου αγαπημένη”, επικοινωνήσαμε με την υπεύθυνη τύπου, δημοσιογράφο κα Νατάσα Παπανικολάου και την ρωτήσαμε να μας εκθέσει τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν να γυριστεί ένα μέρος της ταινίας στο χωριό μας. Διαβάστε την απάντησή της, την οποία και δημοσιεύσαμε τις μέρες εκείνες στην εφημερίδα του χωριού μας, στο υπ’ 166 φύλλο. Είναι πολύ κολακευτικοί και, το κυριότερο, προέρχονται από ανθρώπους που έχουν γυρίσει τόπους και τόπους και δεν έχουν λόγο να μην πουν αυτό που σκέπτονται με κάθε ειλικρίνεια.

Ιγνάτης Ψάνης

“Σε έναν τόπο πραγματικά αγαπημένο, τόσο από τους μόνιμους κατοίκους όσο και από τους επισκέπτες του, τον Πολιχνίτο πέφτει η αυλαία των γυρισμάτων της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη», μιας από τις μεγαλύτερες παραγωγές στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.  Εκεί, στο νοτιοανατολικό άκρο του Κόλπου της Καλλονής στην πανέμορφη αυτή κωμόπολη που απλώνεται σε μια βαθιά πεδιάδα περιστοιχισμένη από αχανείς ελαιώνες θα γραφτεί η τελευταία σελίδα της ιστορίας της οικογένειας Μπαλτατζή. Τα διατηρητέα κτήρια του παραδοσιακού αυτού οικισμού που συνδυάζει τη σπάνια αρχιτεκτονική με την ιδιαίτερη φύση ήταν εκείνα τα στοιχεία που  «τράβηξαν το μάτι» των ειδικών κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ στη Λέσβο. Η μεταφορά της θεατρικής παράστασης «Σμύρνη Μου Αγαπημένη» στη μεγάλη οθόνη, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στη Λέσβο υπό την άγρυπνη ματιά της Μιμής Ντενίση και θα παρουσιαστεί στις αίθουσες τον Δεκέμβρη του 2021. Με προϋπολογισμό 4,5 εκατομμύρια ευρώ, και διεθνές καστ που σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η Βανέσα Ρέντγκρέιβ, τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας θα ολοκληρωθούν στο τέλος του καλοκαιριού.”

 

 

 

 

Όταν αρκετές σκηνές από το εξαιρετικό έργο της κας Μιμής Ντενίση “Σμύρνη μου αγαπημένη” γυρίζονταν στο χωριό μας, επικοινωνήσαμε με την υπεύθυνη Τύπου, δημοσιογράφο κα Νατάσα Παπανικολάου και τη ρωτήσαμε γιατί επέλεξαν το χωριό μας. Δημοσιεύουμε….

Σε έναν τόπο πραγματικά αγαπημένο, τόσο από τους μόνιμους κατοίκους όσο και από τους επισκέπτες του, τον Πολιχνίτο πέφτει η αυλαία των γυρισμάτων της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη», μιας από τις μεγαλύτερες παραγωγές στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.  Εκεί, στο νοτιοανατολικό άκρο του Κόλπου της Καλλονής στην πανέμορφη αυτή κωμόπολη που απλώνεται σε μια βαθιά πεδιάδα περιστοιχισμένη από αχανείς ελαιώνες θα γραφτεί η τελευταία σελίδα της ιστορίας της οικογένειας Μπαλτατζή. Τα διατηρητέα κτήρια του παραδοσιακού αυτού οικισμού που συνδυάζει τη σπάνια αρχιτεκτονική με την ιδιαίτερη φύση ήταν εκείνα τα στοιχεία που  «τράβηξαν το μάτι» των ειδικών κατά τη διάρκεια του ρεπεράζ στη Λέσβο. Η μεταφορά της θεατρικής παράστασης «Σμύρνη Μου Αγαπημένη» στη μεγάλη οθόνη, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στη Λέσβο υπό την άγρυπνη ματιά της Μιμής Ντενίση και θα παρουσιαστεί στις αίθουσες τον Δεκέμβρη του 2021. Με προϋπολογισμό 4,5 εκατομμύρια ευρώ, και διεθνές καστ που σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η Βανέσα Ρέντγκρέιβ, τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας θα ολοκληρωθούν στο τέλος του καλοκαιριού

Διαβάστε επίσης

Μοναστήρια της Λέσβου-Μάκης Αξιώτης

Κε Δήμαρχε, να ξαναμιλήσουμε για το φράγμα στον Πολιχνίτο;

Και άλλες δύο ευχάριστες ειδήσεις από Παν/μια Αιγαίου και Δ. Αττικής

Γλυκιές πολιχνιάτικες παραδοσιακές γεύσεις

Μετάβαση στο περιεχόμενο