Δεύτερο στην Λέσβο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μετά από επανακαταμέτρηση του Πρωτοδικείο Μυτιλήνης

«Πόλεμο» για την δεύτερη θέση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ Λέσβου έφεραν τα αποτελέσματα του πρωτοδικείου Μυτιλήνης καθώς σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα έδειχναν να προηγείται στο δεύτερο εκλογικό γύρο του ΚΚΕ.

Θυμίζουμε ότι τα αρχικά αποτελέσματα του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης έδιναν στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 7702 ψήφους και στο ΚΚΕ 7741 ψήφους.

Μετά από επανακαταμέτρηση  των ψήφων προκύπτει πως σε σύνολο 130.311 εγγεγραμμένων ψήφισαν 53.657 ψηφοφόροι του νομού, εκ των οποίων οι έγκυρες ψήφοι ήταν 52.864. Από αυτές έλαβαν: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 21.044 , ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: 7.765, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 7.741, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 7.130

«Τα τελευταία 24ωρα η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως έπειτα από την τελική καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και επικαλούμενη «επίσημα αποτελέσματα» του Αρείου Πάγου το ΚΚΕ καταλαμβάνει τη 2η θέση στον Νομό Λέσβου.

Για αποκατάσταση της αλήθειας, ωστόσο, σημειώνουμε πως σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 14/2023 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης που ελήφθη στις 28 Ιουνίου 2023 κατόπιν επανακαταμέτρησης των ψήφων προκύπτει πως σε σύνολο 130.311 εγγεγραμμένων ψήφισαν 53.657 συμπολίτες μας, εκ των οποίων οι έγκυρες ψήφοι ήταν 52.864» αναφέρει σε δελτίο Τύπου η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και καταλήγει επισυνάπτοντας έγγραφα του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης: «Ως εκ τούτου το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είναι εκείνο που με οριακή έστω διαφορά κατέλαβε τη 2η θέση στον Νομό Λέσβου».

 

Πηγή: https://www.emprosnet.gr/politiki/deytero-stin-lesvo-to-pasok-kinal-meta-apo-epanakatametrisi-tou-protodikeio-mytilinis

Διαβάστε επίσης

Νέα πνοή στην Ίμβρο δίνει η επαναλειτουργία των σχολείων

Διαμαρτυρία για τα εισιτήρια- Έχουμε δίκιο, αλλά…

“Ανιστουρίσματα”, το νέο βιβλίο της Στέλλας Καρνά

Τελευταία, εξαιρετικά νέα από την Καθηγήτρια κα Νένα Γαλανίδου για τα Ροδαφνίδια

Μετάβαση στο περιεχόμενο