Δεν είναι οι κακές στιγμές, είναι δολοφονίες

Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει γνωστά πολλαπλά περιστατικά που συνάνθρωποι μας κατέληξαν, τόσο στο νησί μας, όσο και πανελλαδικά. Τα περιστατικά αυτά συνοδεύτηκαν από καταγγελίες ότι δεν υπήρχε άμεσα διαθέσιμο ασθενοφόρο να τους μεταφέρει στα νοσοκομεία.

Έχουν ιδέα οι αρμόδιοι ότι αυτό τείνει να γίνει καθημερινό φαινόμενο; Και ναι το λέμε ξεκάθαρα. Δεν είναι οι κακές στιγμές, είναι δολοφονίες. Δολοφονίες στηριγμένες πάνω στη διάλυση του συστήματος Υγείας που γίνεται χρόνια τώρα. Οι εργαζόμενοι φωνάζουν στις ανακοινώσεις τους ότι είναι οριακά, ότι οι βάρδιες δεν βγαίνουν.

Οι εκλογές τελείωσαν και η κυβέρνηση παρέμεινε η ίδια.

Ρωτάμε ευθέως λοιπόν όλους τους αρμόδιους και υπεύθυνους, από τους τοπικούς παράγοντες έως τους πιο υψηλόβαθμους κυβερνητικούς. Θα κάνετε προσλήψεις; Και αν ναι, πότε. Γιατί αν είναι να γίνουν σε έναν χρόνο, για ότι συμβεί θα είστε συνυπεύθυνοι. Ή πιστεύετε ότι θα λυθούν τα προβλήματα χρησιμοποιώντας το προσωπικό της πυροσβεστικής και του στρατού; Γιατί δεν φτάνουν για προσλήψεις; Ποιανού χρήματα διαχειρίζεστε νομίζετε;

Ρωτάμε ευθέως λοιπόν τις δημοτικές και τη περιφερειακή αρχή. Κάνατε κάτι για να πιέσετε; Το ξέρουμε ότι δεν είναι στην άμεση αρμοδιότητα σας. Αλλά πέρα από το να σταλθεί κάποιο έγγραφο η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να πιέσει με ψηφίσματα, με συναντήσεις, με το να θέσει τα ζητήματα στις επισκέψεις των υπουργών κλπ. Θα κάνετε κάτι ή είστε διατεθειμένοι να βλέπετε αυτή τη κατάσταση να αναπαράγεται;

Μα πάνω από όλα ρωτάμε τους κατοίκους του νησιού μας. Τι ακόμα πρέπει να γίνει για να καταλάβουμε ότι αν δεν διεκδικήσουμε μόνοι μας τα δικαιώματα μας, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Στη περιοχή του Πολιχνίτου ξεκίνησε μία κινητοποίηση πριν από 5 μήνες περίπου. Καταφέραμε να υπάρχει βάρδια πλέον 24 ώρες, 7 ημέρες την εβδομάδα. Ωστόσο έγινε με ένα τρόπο (αμειβόμενες υπερωρίες εργαζομένων) που μπορεί να το πάρουν πίσω οποιαδήποτε στιγμή. Και το ξέρουμε. Και φυσικά έχουμε ένα Κέντρο Υγείας με πληθώρα ελλείψεων σε ειδικότητες που στηρίζεται μόνο από τη δουλεία του υφιστάμενου προσωπικού. Αλλά μάθαμε ότι αν δεν σηκωθούμε εμείς, δεν πρόκειται κανένας να ασχοληθεί με τα προβλήματα μας. Καλούμε ακόμη μία φορά όλους τους κατοίκους του νησιού μας να φτιάξουν επιτροπές αγώνα παντού και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί αυτά που μας ανήκουν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους στηρίζουμε την εικοσιτετράωρη απεργία των υγειονομικών και καλούμε τον λεσβιακό λαό και τους φορείς του νησιού να παρευρεθούν στη συγκέντρωση αύριο Τετάρτη 12 Ιούλη στις 10 πρωί στο προαύλιο του Νοσοκομείου.

 

ΥΓ. Σας είπαμε δεν θα σταματήσουμε μετά τις εκλογές. Συνεχίζουμε δυναμικά.

Επιτροπή Αγώνα Στήριξης Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου

Διαβάστε επίσης

Πολιχνίτος: Ένα χωριό-ανοιχτό μουσείο στα νοτιοδυτικά της Λέσβου

ΔΥΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

“Ανιστουρίσματα”, το νέο βιβλίο της Στέλλας Καρνά

Σελίδα φωτογραφίας- Μέρος 12ο

Μετάβαση στο περιεχόμενο