Ο Πολιχνίτος (και το νησί) λίγο πριν τις εκλογές

Ολοκληρώνουμε την ενημέρωση για την προεκλογική περίοδο  με την παρουσίαση των ομιλιών των αρχηγών των κομμάτων, που επισκέφτηκαν το νησί μας και δραστηριοτήτων των Πολιχνιατών υποψηφίων  και για όσα κόμματα μπορέσαμε να βρούμε κάποιο υλικό, σχετικό ή μη με το χωριό μας.

Ευχόμαστε πάλι καλή επιτυχία στους χωριανούς μας υποψηφίους

Επιμέλεια: Πέτρος Καναρίδης 

 

 

Άρης Χατζηκομνηνός: «Δεύτερη φορά αριστερά δε θα υπάρξει»

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου παρουσίασε ο υποψήφιος βουλευτής ν. Λέσβου Άρης Χατζηκομνηνός στην προεκλογική ομιλία που πραγματοποίησε τη Δευτέρα το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης ενώ βολές εξαπέλυσε κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή το μεταναστευτικό και την οικονομία.

Ο υποψήφιος βουλευτής στην αρχή της ομιλίας του έκανε ειδική αναφορά και ευχαρίστησε τον πρώην βουλευτή Γιάννη Γιανέλλη, που παρευρέθηκε στην ομιλία του ενώ ανέφερε ότι εκείνος ήταν που εφάρμοσε πρώτος το μεταφορικό ισοδύναμο.

Στη συνέχεια, ο κος Χατζηκομνηνός είπε «αν με ρωτήσετε ποιος είμαι, θα έλεγα ότι είμαι ένα κύτταρο από τη δίκη μας κοινωνία, έζησα όλα τα χρόνια σε αυτόν τον τόπο και ήμουν παρών σε όλες τις μάχες δυναμικά ασυμβίβαστα και με ειλικρίνεια. Να μου δώσετε την ευκαιρία να είμαι η φωνή αυτού του τόπου. Δεν είχα ποτέ δυο πρόσωπα και δεν πάτησα ποτέ σε δυο βάρκες».

Ο ίδιος μίλησε για τα προβλήματα στα νησιά του Β. Αιγαίου και τόνισε πως το μεγαλύτερο είναι το δημογραφικό, η ενέργεια, το εμπορικό λιμάνι που βρίσκεται μέσα στη πόλη καθώς και ο τουρισμός που είναι υποτονικός τα τελευταία χρόνια.

Ο υποψήφιος βουλευτής σχολίασε τα χρόνια που κυβερνούσε τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ , χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα ως άνθρωπο του «ψεύδους και της απάτης» ενώ τόνισε πως όταν ο λαός του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία αύξησε φόρους και μείωσε τις συντάξεις. Φυσικά, από την ομιλία του κ. Χατζηκομνηνού δεν έλειψε και η αναφορά του στο μεταναστευτικό λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «μας έκανε να ντρεπόμαστε να κυκλοφορούμε στον τόπο μας», υπογράμμισε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεπούλησε τη Μακεδονία στα Σκόπια, χρέωσε το υπερταμείο της χώρας και οδήγησε τη μεσαία τάξη σε εξαθλίωση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε, αύξησε τις συντάξεις και τους μισθούς. Όσον αφορά το μεταναστευτικό υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός μείωσε τον πληθυσμό των μεταναστών, έλεγξε τις ΜΚΟ, φύλαξε τα σύνορα με αποτροπή και δημιούργησε κλειστές ελεγχόμενες δομές, «Γιατί; Για να μη ξαναζήσει η λεσβος όλες τις τραγικές εικόνες που ζήσαμε», δήλωσε ο κος Χατζηκομνηνός.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Άρης Χατζηκομνηνός ανέβασε στο βήμα την συνυποψήφια του Αφροδίτη Βατή ενώ η συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν τα εγγόνια του τον αγκάλιασαν και του πρόσφεραν λουλούδια.

Πηγή:https://aeolos.tv/42506/aris-chatzikomninos-defteri-fora-aristera-de-tha-yparxei/

 

 

 

Δήλωση του υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Μοιρασγεντή

Στις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές, θα κληθούμε άπαντες να αποφασίσουμε εάν η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται στο καταστροφικό σπιράλ, στο οποίο έχει τεθεί από τον Ιούλιο του 2019 κι έπειτα ή αν θα επανέλθει στο δρόμο της ανάπτυξης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.

Μετά από 3 ½ χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη, το έλλειμα Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης στην χώρα είναι πιο έντονο από την Μεταπολίτευση κι έπειτα, ενώ η πρωτοφανής ακρίβεια στραγγαλίζει οικονομικά τα λαϊκά νοικοκυριά και οι κάθε λογής «Πάτσηδες», απειλούν να υφαρπάξουν τις περιουσίες εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών, υπό τις ευλογίες του Αρείου Πάγου. Οι κάτοικοι της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, είδαμε τα 3 ½ αυτά χρόνια στα νησιά μας, να υποβαθμίζονται τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, να αδειάζουν οι Πανεπιστημιακές Σχολές, χάρη στην ελάχιστη βάση εισαγωγής της κ. Κεραμέως, να απαξιώνεται το Μεταφορικό Ισοδύναμοκαι τα ΜΑΤ να αποβιβάζονται ως στρατός κατοχής και να ξυλοκοπούν όσους αντιδρούσαν στην κατασκευή της υπερδομής – τέρατος μέσα στη δασική έκταση της Βάστριας.

Απέναντι σε όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει να αντιπαρατάξει ένα πλήρες και κοστολογημένο πρόγραμμα για τον περιορισμό της ακρίβειας και της αισχροκέρδιας των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την επαναφορά της 13ης σύνταξης,δικαιότερη φορολογία για μισθωτούς, συνταξιούχους, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες, την αναβάθμιση και στελέχωση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας, προστασία των ευάλωτων οικονομικά και κοινωνικά ομάδων, ενίσχυση των αγροτών, των εγχώριων βιομηχανιών και μικρών επιχειρήσεων. Και κυρίως ένα Δημοκρατικό Κράτος, με Δικαιοσύνη Παντού.

Για την υλοποίηση των ανωτέρω απαιτείται να προκύψει από την κάλπη της απλής αναλογικής, μια ισχυρή δημοκρατική και προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η οποία θα αναλάβει να επαναφέρει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου, να αποκαταστήσει το έλλειμα Δημοκρατίας και να την τραυματισμένη αξιοπρέπεια της Δικαιοσύνης.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα, η πρόταση του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, να με περιλάβουν στις προτάσεις τους να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του νομού μας για τις κρίσιμες προσεχείςΒουλευτικές εκλογές, για την οποία και τους ευχαριστώ, όπως ευχαριστώ και όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που πρότειναν και στήριξαν τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του νομού μαςότι η επί 17 συνεχή έτη άσκηση μάχιμης δικηγορίας, η συμμετοχή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου και το ενδιαφέρον που πάντα είχα για την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου μου, είναι εφόδια χρήσιμα, που θα μου επιτρέψουν να είμαι χρήσιμος για τους συμπολίτες και τον τόπο μου.

Αυτόν τον αγώνα για Δικαιοσύνη και Δημοκρατία Παντού, τον αγώνα για το μέλλον των νησιών μας, για εμάς και τα παιδιά μας, σας καλώ να τον δώσουμε μαζί.

Πηγη:https://aeolos.tv/36104/dilosi-tou-ypopsifiou-voulefti-tou-syriza-dimitri-moirasgenti/

Ανοιχτή Επιστολή του υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ Λέσβου Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Αγαπητές και αγαπητοί συμπολίτες
Κάτοικοι των ακριτικών νησιών μας Λέσβου και Λήμνου
Σε μια περίοδο συνταρακτικών γεωπολιτικών ανακατατάξεων με την χώρα μας να κλυδωνίζεται στην δύνη των απερίσκεπτων και εθνικά επικίνδυνων επιλογών της κυβέρνησής της, αλλά συγχρόνως να είναι και αντιμέτωπη με πλήθος οξέων και χρονιζόντων προβλημάτων ζωτικής σημασίας για τον Ελληνικό λαό , τα περισσότερα προϊόντα των κυβερνήσεων Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ , καλούμαστε στις 21 του Μάη να επιλέξουμε την κυβέρνηση που θα αναλάβει τα ηνία καθοδήγησης του παρόντος και του μέλλοντος αυτού του τόπου.
Μια επιλογή κρίσιμη όσο και καθοριστική για το πώς θα πορευτεί η χώρα μας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο διεθνές πεδίο.
Σ’ αυτές τις εκλογές η Δημοκρατική παράταξη με κύριο εκφραστή της το αναγεννημένο ΠΑΣΟΚ καλείται να δώσει την μάχη για την εξασφάλιση εκείνου του ποσοστού που θα της εκχωρήσει το δικαίωμα να παίξει καταλυτικό ρόλο στην επιλογή της πλέον κατάλληλης κυβέρνησης που θα εγγυάται την ομαλότητα ,την ασφάλεια ,την κοινωνική δικαιοσύνη, την παροχή υψηλών υπηρεσιών υγείας και παιδείας και την γενικότερη αναπτυξιακή πορεία αυτού του τόπου.
Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι όσο εντείνεται η προεκλογική αντιπαράθεση Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ με την ανταλλαγή αλληλοκατηγοριών και την εξαγγελία ανεδαφικών υποσχέσεων τόσο και πιο πολύ καθίσταται σαφές στον ελληνικό λαό ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την πλέον αξιόπιστη πολιτική δύναμη ικανή να χαράξει μια νέα δημιουργική πορεία για τον τόπο μας.
Έτσι , εκτιμώντας την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης αποφάσισα να συμβάλλω ενεργά με τις μικρές μου δυνάμεις στην προσπάθεια του κινήματος δεχόμενος να συμμετάσχω ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στα νησιά μας Λέσβο και Λήμνο.
Γαλουχήθηκα και ανδρώθηκα πολιτικά με τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης , μέσα από τις τάξεις της οποίας επί σειράν ετών έδωσα μάχες στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης και απέκτησα τα εφόδια εκείνα που μαζί με αυτά που αποκόμισα από την πλέον των σαράντα ετών άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος, με βοήθησαν να αφουγκράζομαι όσο κανείς άλλος τις ανάγκες τις αγωνίες τον πόνο αλλά και τις ελπίδες και τις χαρές σας , παραμένοντας συνάμα αταλάντευτος αρωγός και συμπαραστάτης σας στην επίλυση προβλημάτων υγείας και όχι μόνο.
Πρέπει να ομολογήσω όμως ότι εσείς είσθε αυτοί που μου διδάξατε ότι υπέρτατες αξίες, όπως η ανθρωπιά , η σεμνότητα , η αξιοπρέπεια , η συνέπεια , η αλήθεια και άλλες, είναι αυτές που δίνουν πραγματικό νόημα και ομορφαίνουν την ζωή μας.
Με κάνατε καλύτερο άνθρωπο και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για αυτό.
Ειλικρινά αισθάνομαι ότι σας χρωστώ πολλά με το χρέος μου να παραμένει ανεξόφλητο παρά την προσπάθεια που καταβάλλω για τον σκοπό αυτό.
Αγαπητοί μου συμπατριώτες
Δεν ζητώ και δεν απαιτώ από εσάς τίποτα , άλλωστε δεν θα τολμούσα ούτε καν να σκεφθώ κάτι τέτοιο.
Ομολογώ όμως ότι προσβλέπω στην στήριξή σας αλλά μόνο ως μέσον εκδήλωσης της αγάπης και της εκτίμησής που τρέφετε προς εμένα , γιατί πίστευα και πιστεύω ότι η όποια κοινωνική προσφορά δεν πρέπει και δεν εξαργυρώνεται αντί οποιοδήποτε τιμήματος , παρά μόνον εκτιμάται…
Κλείνοντας, σας δηλώνω ότι είτε σταθείτε δίπλα μου , είτε όχι , θα εξακολουθείτε να είσθε όλοι μέσα στην καρδιά μου και εγώ πάντα δίπλα σας , γιατί όλα αυτά τα χρόνια με βοηθήσατε να αντιληφθώ καλύτερα από τον καθέναν , την ανεκτίμητη αξία αυτού του δημιουργήματος του Θεού που ονομάζουμε ‘’άνθρωπο’’. ……..
Με εκτίμηση και σεβασμό
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Χ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ
Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λέσβου
Πηγή:gaioreport.gr/topikes-eidiseis/6481/anoixti-epistoli-tou-ypopsifiou-voulefti-pasok-lesvou-panagioti-paraskevaidi
Περιοδείες υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στη Λέσβο

 

Την Κυριακή, 7 Μάη έγινε η θεματική εκδήλωση για τις Δομές Υγείας στον Πολιχνίτο, με ομιλητές τη Μαρία Κομνηνάκα, το Νάσο Γαλή – παθολόγο και το Γιάννη Συκά – επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Λέσβου.Η Μαρία Κομνηνάκα στην ομιλία της αναφέρθηκε στα ««άλλα Τέμπη» της ζωής μας».

«Και εδώ στη Λέσβο, οι μαζικότατες κινητοποιήσεις που ακολούθησαν πήρανε τέτοια χαρακτηριστικά, να βάλουν στο επίκεντρο όλες αυτές τις τραγικές ελλείψεις σε υποδομές και μέσα, που θέτουν σε κίνδυνο και θυσιάζουν τις ζωές μας.
Μέσα σ’ αυτά τα «άλλα Τέμπη» κρατάει την πρωτοκαθεδρία ο πολύπαθος τομέας της δημόσιας υγείας, όπου δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι με ευθύνη όλων όσων κυβέρνησαν διαδοχικά τη χώρα και ονειρεύονται «ξαναβαφτισμένοι» σε νεόκοπους σωτήρες να το κάνουν.

Και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Πολιχνίτο, μετά το θάνατο του μικρού Μιχαήλ και ενός ακόμα εργαζόμενου λόγω έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου. «Έχετε ήδη πληρώσει βαρύ φόρο αίματος» με την πολιτική αυτού του εχθρικού για το λαό κράτους, με την πολιτική του «πάμε κι όπου βγει» και στην Υγεία.Και βέβαια και γι’ αυτό το έγκλημα ουδείς δικαιούται να δηλώνει άγνοια.

Δε δικαιούνται να δηλώνουν άγνοια, γιατί αμέσως μετά την τραγική απώλεια του μικρού Μιχαήλ καταθέσαμε και φέραμε για συζήτηση στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας την άμεση κάλυψη με οδηγούς και διασωστικό πλήρωμα των ασθενοφόρων, ώστε να καλύπτονται με επάρκεια όλες οι βάρδιες.
Όπως βέβαια και την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας, με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες, για να μην επαναλαμβάνονται αυτά τα απαράδεκτα για τον 21ο αιώνα περιστατικά, γονείς να περιμένουν στην ουρά με τα παιδιά τους για το πολυπόθητο ραντεβού στον παιδίατρο που κάνει guest εμφανίσεις μια φορά το μήνα και κάποιες φορές αυτά για διάφορους λόγους να αναβάλλονται ακόμα και για τον επόμενο μήνα. Λες και μπορεί το παιδί να περιμένει να αρρωστήσει με ραντεβού….

Είναι δυνατόν λοιπόν κανείς να μην οργίζεται, να μην επαναστατεί απέναντι σ’ αυτά τα συνεχόμενα εγκλήματα;Όμως σ’ αυτό το ερώτημα, δώσατε κι εσείς εδώ οι κάτοικοι του Πολιχνίτου την ίδια ξεκάθαρη απάντηση.

Προχωρώντας στη συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα για τη διεκδίκηση της στελέχωσης του ΚΥ. Δείχνοντας εμπιστοσύνη στη δύναμη του συλλογικού αγώνα και στα αποτελέσματα που μόνο αυτός μπορεί να έχει.Και ναι θα έχει αποτελέσματα».

Και κάλεσε τους κατοίκους του Πολιχνίτου «να κάνετε και αυτό κριτήριο στο δρόμο προς τις κάλπες, γιατί ο καθένας πρέπει να κριθεί και για το κατά πόσο πάλεψε και υπηρέτησε τα συμφέροντα ασθενών και υγειονομικών ή τελικά υπηρέτησε τα μεγάλα συμφέροντα στην υγεία και ενός κράτους που και σ’ αυτό τον τομέα αποδεικνύεται εχθρικό για το λαό.

Σας καλούμε να δώσετε πολύ μεγαλύτερη δύναμη στο ΚΚΕ, όχι μόνο για να συνεχίσει ο λαός της Λέσβου να έχει εκπρόσωπο της δικής του φωνής μέσα στη Βουλή, αλλά για να βγει πολύ πιο ισχυρό το ΚΚΕ, να κάνουμε πράξη αυτό που φοβούνται και το δείχνουν με όλους τους τρόπους και τις «κολεγιές» που ετοιμάζουν απέναντι στους κομμουνιστές σε Δήμους, εργατικά κέντρα κα.Για το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο ότι όχι μόνο δε δείχνει ανοχή αλλά καταθέτει όλες του τις δυνάμεις για να ανατρέψει αυτή την πολιτική».

https://www.stonisi.gr/post/57114/periodeies-ypopshfiwn-voyleytwn-toy-kke-sth-lesvo-pics

 

 

Περιοδεία ΜέΡΑ 25‑ Συμμαχία για τη Ρήξη στη Λέσβο

Σε Αγιάσο και Καλλονή βρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Νομού Λέσβου του κόμματος

Κλιμάκιο του ΜέΡΑ 25- Συμμαχία για τη Ρήξη, με τους υποψήφιους βουλευτές Γιάννη Ζερδελή, Τέρπανδρο Βασίλειο Πατσελή (Άκη) και Εύα Μάντζαρη πραγματοποίησε περιοδεία την Τετάρτη στην Αγιάσο και την Παρασκευή στην Καλλονή, όπου συνομίλησε με τους κατοίκους, αγρότες και επιχειρηματίες των δύο χωριών για την ερημοποίηση των περιοχών αυτών και τα υπέρογκα ποσά που πρέπει να πληρώσουν σε φόρους, λογαριασμούς και πάγια έξοδα.

Πηγή:https://www.stonisi.gr/post/57214/periodeia-mera-25-symmaxia-gia-th-rhksh-sth-lesvo

Διαβάστε επίσης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ

Διάβασμα για λουομένους στη Νυφίδα!

Το μαύρο πανώ της Βρίσας

Νέα πνοή στην Ίμβρο δίνει η επαναλειτουργία των σχολείων

Μετάβαση στο περιεχόμενο