Προσφορά AHEPA MARITIME St NICHOLAS στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου και ονοματοδοσία πλατείας ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΕΛΛΗΣ ΚΩΦΟΠΟΥΛΟΥ

Φίλες και Φίλοι

Η σύζυγός μου, Αθανασία Καλοκαιρινού, το γένος Δημητρίου Κωφοπούλου, και εγώ επισκεπτόμαστε τακτικότατα τον Πολιχνίτο στη διάρκεια κάθε έτους. Σε πρόσφατη επίσκεψή μας, η κα Αγγελική Λεμονο -Αλάνη, Νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου, μας εκμυστηρεύτηκε ότι το ΚΥ έχει σοβαρές ελλείψεις που καθιστούν επισφαλή την περίθαλψη των ασθενών.

Επειδή είμαι μέλος του AHEPA MARITIME CHAPTER HJ-45 St NICHOLAS η οποία είναι η πολυπληθέστερη διεθνώς, υπέβαλλα αίτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο για την προμήθεια και δωρεά του ιατρικού εξοπλισμού που έχει ανάγκη το ΚΥ Πολιχνίτου.

Η αίτηση εγκρίθηκε και ο παρακάτω ιατρικός εξοπλισμός στάλθηκε στο ΚΥ Πολιχνίτου.

  1. ΙΜΑΝΤΑΣ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΤΑΠΟΔΙ
  2. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΙΟΥ STOP
  3. ΤΡΙΚΑΝΑΛΟΣ ΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΟΣ και ανταλλακτικά
  4. ΤΡΟΧΗΛΑΤΟΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ
  5. ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
  6. ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΨΑΛΙΔΙ ΚΟΠΗΣ ΓΑΖΩΝ και ανταλλακτικά

 

Στις 21 Απριλίου, ο Πρόεδρος καπτ. Δημήτρης Ματθαίου και ο Αντιπρόεδρος κος Διονύσης Πολίτης του AHEPA MARITIME CHAPTER HJ-45 St NICHOLAS επισκέφθηκαν τη Λέσβο για την επίσημη παράδοση του ιατρικού εξοπλισμού στο ΚΥ Πολιχνίτου. Στην παράδοση ήταν επίσης παρόντες εγώ και ο κος Αλέξανδρος Κελμαλής, μέλη του AHEPA MARITIME CHAPTER HJ-45 St NICHOLAS, η σύζυγός μου Αθανασία Καλοκαιρινού, ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου κος Γεώργιος Αλάνης, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΚΥ Πολιχνίτου κος Δημήτρης Γιανναρέλλης και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Είχαν προσκληθεί και ήταν παρόντες επίσης ο Πρόεδρος του AHEPA LESVOS κος Απόστολος Στεργίου και τα μέλη Αντώνης Μαθιέλλης και Νίκος Γιαννούλος.

Επίσης, την ίδια μέρα έγινε ονοματοδοσία της πλατείας στα ψαράδικα σε «ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΕΛΛΗΣ ΚΩΦΟΠΟΥΛΟΥ» και τοποθετήθηκε μαρμάρινη πλάκα  μετά από ομόφωνη εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς αμφοτέρων στον Πολιχνίτο και την ευρύτερη περιοχή.

Καθηγητής Α. Κ. Καλοκαιρινός
Εθνικό και Καποδιστριακό
Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τμήμα Χημείας
Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας

Διαβάστε επίσης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ

Διάβασμα για λουομένους στη Νυφίδα!

Το μαύρο πανώ της Βρίσας

Πολιχνίτος: Ένα χωριό-ανοιχτό μουσείο στα νοτιοδυτικά της Λέσβου

Μετάβαση στο περιεχόμενο