«Ο Μανταμάδος κέντρο αναφοράς για την κεραμική τέχνη»

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΑΜΕ ,ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΘΕΩΡΗΣΑΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ , ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΗΧΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 25ης Παλλεσβιακής Έκθεσης Κεραμικής στο Μανταμάδο. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Αυγούστου

Ξεκίνησε χθες (Πέμπτη) στο Πολύκεντρο Μανταμάδου, η μεγάλη γιορτή της κεραμικής τέχνης, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Στην  25η Παλλεσβιακή Έκθεση Κεραμικής, φέτος συμμετέχουν 37 καλλιτέχνες από τους 40 που είχαν δηλώσει αρχικά συμμετοχή, από τη Λέσβο, την Ελλάδα, το  Βέλγιο και  τη Γαλλία. Οι τρεις συμμετοχές που ακυρώθηκαν αφορούσαν Τούρκους κεραμιστές οι οποίοι λόγω των μέτρων για τον covid δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν αλλά ούτε και κατέστη δυνατό να στείλουν τα έργα τους για να εκτεθούν.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος της κοινότητας Μανταμάδου Χαράλαμπος Τζελαΐδής αναφέρθηκε στο ιστορικό της διοργάνωσης η οποία όμως είπε ξεκίνησε το μακρινό 1996 από τον πρόεδρο τότε της κοινότητας και κεραμίστα Παναγιώτη Σταμάτη.

«Η έκθεση συνεχίσθηκε με επιτυχία τα χρόνια που ακολούθησαν, κερδίζοντας έδαφος και φανατικούς φίλους οι οποίοι έρχονται κάθε χρόνο στο χωριό μας για να δούνε την έκθεση και να θαυμάσουν τις αξιόλογες καλλιτεχνικές δημιουργίες».

Ο Χαράλαμπος Τζελαΐδής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο όραμά του, το οποίο όπως είπε είναι το όραμα πολλών κατοίκων του χωριού, να γίνει ο Μανταμάδος κέντρο αναφοράς της κεραμικής τέχνης με τη δημιουργία μουσείου, μόνιμης έκθεσης κεραμικής και  σχολής κεραμικής, δράσεις  οι οποίες θα αναδείξουν την πανάρχαια παραδοσιακή τέχνη και μαζί της ολόκληρη την περιοχή. Φυσικά ο πρόεδρος του Μανταμάδου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη αναβάθμισης  και επισκευής του Πολύκεντρου Μανταμάδου, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων μεταξύ άλλων παρέστησαν ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς, ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Πανάγος Κουφέλος, η αντιδήμαρχος Τουρισμού Δυτικής Λέσβου Αφροδίτη Βατή κ.α.

Ακολούθησε μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα «Ηχόχρωμα».

Δείτε αποσπάσματα και δηλώσεις από τη χθεσινή εκδήλωση στο βίντεο που ακολουθεί

 

Πηγή: https://www.stonisi.gr/post/18865/o-mantamados-kentro-anaforas-gia-thn-keramikh-texnh-video

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Νέα πνοή στην Ίμβρο δίνει η επαναλειτουργία των σχολείων

Διαμαρτυρία για τα εισιτήρια- Έχουμε δίκιο, αλλά…

“Ανιστουρίσματα”, το νέο βιβλίο της Στέλλας Καρνά

Τελευταία, εξαιρετικά νέα από την Καθηγήτρια κα Νένα Γαλανίδου για τα Ροδαφνίδια

Μετάβαση στο περιεχόμενο