Θεατρική παράσταση: “Η ιστορία του Οιδίποδα”

Σύλλογος Πολιχνιατών Αθήνας
Με μεγάλη επιτυχία και ξεπερνώντας κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Απριλίου 2023 , στο θέατρο «Αυλαία», η θεατρική παράσταση «Η ιστορία του Βασιλιά Οιδίποδα» σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Αδαμαντιάδη, από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Αθήνας «Ο Πολιχνίτος Λέσβου».
Η προχθεσινή ημέρα ήταν ιδιαίτερα συγκινητική για όλα τα μέλη της θεατρικής ομάδας, γιατί ύστερα από θεατρική σιωπή ετών, λόγω διεθνών συνθηκών, επανήλθαμε δριμύτεροι στις θεατρικές επάλξεις. Συνδεθήκαμε με τις ρίζες μας και παρουσιάσαμε στο ένθερμο κοινό μας, την «Ιστορία του Βασιλιά Οιδίποδα”, που βασίζεται στην τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος».
Ένα δύσκολο εγχείρημα, όμως ο δεινός στην υποκριτική και ευρηματικός δάσκαλός μας Γιώργος Αδαμαντιάδης, μας εμπιστεύτηκε κι έτσι μοιραστήκαμε μαζί σας το αποτέλεσμα της δουλειάς μας και καταφέραμε με την ενεργό συμμετοχή των παρευρισκομένων, να μεταφέρουμε τον πλούτο των ιδεών και συναισθημάτων της τραγωδίας με έναν απόλυτα κατανοητό τρόπο σε όλους.
Η πρεμιέρα της παράστασή μας ήταν αφιερωμένη στον αγαπημένο μας Καπετάνιο Π. Τσάκο και είμαστε ευτυχείς που είχαμε τη χαρά και την τιμή να τον έχουμε κοντά μας και να τον βραβεύσουμε για τη μεγάλη και σημαντική του προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα του Συλλόγου μας, της Λέσβου και γενικότερα του Πολιτισμού. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς για τη στήριξη και για την αγάπη με την οποία περιβάλλει το Σύλλογό μας.
Τη θεατρική μας παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους η συγχωριανή μας κα Ευτέρπη Κουτζαμάνη, πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η κα Μαρία Ευθυμίου, Ιστορικός και Καθηγήτρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, οι συγχωριανοί μας, ο καρδιοχειρουργός κ. Στρατής Παττακός με τη σύζυγό του κα Βιβή Παττακού, μεγάλοι ευεργέτες του συλλόγου μας και ο κ. Στράτος Παπαδημητρίου, εκπρόσωπος του Ιδρύματος “Μαρία Τσάκος” και Καθηγητής στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.
Παρευρέθηκαν επίσης η Πρόεδρος του Παγγεραγωτικού Συλλόγου Μυτιλήνης Αθηνών κα Άντα Ζαφειρέλλη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βρισαγωτών Αθήνας κος Κώστας Σταυρινός με μέλος του Δ.Σ., η Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλιανών Αθήνας, κα Καλλιόπη Κουτσαβλή, με μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Μυτιληνιών της Πετρούπολης «Θεόφιλος», κος Βαγγέλης Ντούλας, με μέλη του Δ.Σ., ο Γραμματέας των Πλωμαριτών της Αθήνας, κος Βασίλης Βαλάκος, η Πρόεδρος της Ε.Γ.Ε. Αγίου Δημητρίου, κα Χαρούλα Σταθάκη, και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μνήμες Παράδοσης Νέας Ιωνίας, κος Φώτης Κολοκοτρώνης.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συγχωριανούς μας που παρά τη γιορτινή μέρα, λόγω του ότι ο Άγιος Γεώργιος είναι και πολιούχος του χωριού μας και ήταν πολλοί οι εορτάζοντες και οι εορτάζουσες, μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ευχαριστούμε επίσης τους συντοπίτες και φίλους μας για την τιμή που μας έκαναν να βρίσκονται δίπλα μας σε μια τόσο σημαντική στιγμή για εμάς. Η αγάπη σας, τα όμορφα λόγια σας και το ζεστό σας χειροκρότημα μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας.
Πηγή: Σύλλογος Πολιχνίτος Λέσβου Αθηνών
πανόραμα πολιχνίτου: να προσθέσουμε και τα δικά μας συγχαρητήρια στους συντελεστές της παράστασης.

Διαβάστε επίσης

Πολιχνίτος: Ένα χωριό-ανοιχτό μουσείο στα νοτιοδυτικά της Λέσβου

ΔΥΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

“Ανιστουρίσματα”, το νέο βιβλίο της Στέλλας Καρνά

Σελίδα φωτογραφίας- Μέρος 12ο

Μετάβαση στο περιεχόμενο