Σαπφώ καταστερωμένη

Μια πρωτότυπη παράσταση στο Αστεροσκοπείο Αθηνών με την Ρηνιώ Κυριαζή. Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής έχει κλείσει τις θέσεις για την Πέμπτη 9 Μαρτίου

Η παράσταση «Σαπφώ καταστερωμένη», ένα μουσικό αστροφυσικό ταξίδι στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών! Αρχίζει σήμερα 6 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 26 Μαρτίου. Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη στην ποίηση της Σαπφώς.

Μια περιπλάνηση στα αστέρια μέσα από το χώρο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, με οδηγό τη Σαπφώ σε μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα και μουσική του Θοδωρή Οικονόμου.

Στις ερωτήσεις για τα άστρα απαντάει η Σαπφώ.

Στις ερωτήσεις για τον κόσμο απαντάει η μουσική.

Ένα κείμενο γεμάτο ερωτήσεις κι ανοιχτές απαντήσεις.

Ανοιχτές, όπως η τέχνη και η επιστήμη.

Μέσα στο χώρο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο Λόφο των Νυμφών, στο Θόλο του Τηλεσκοπίου Δωρίδη δημιουργείται μια παράσταση που αναρωτιέται για το χρόνο, το χώρο, τη γη και τον ουρανό, το φθαρτό και το άφθαρτο, τον έρωτα και την τέχνη. Η ποίηση της Σαπφώς θα καταστεριστεί.

Η ηθοποιός και σκηνοθέτις Ρηνιώ Κυριαζή με καταγωγή από Λέσβο (Καλλονή) και Γιάννενα, οδηγεί το κοινό σε τοπία όπου η ομορφιά της φύσης γίνεται ποίηση και η ποίηση αστροφυσική, ο Θοδωρής Οικονόμου παίζει στο πιάνο, ο sound designer Νικόλας Καζάζης επεξεργάζεται τους ήχους ζωντανά κάτω από τον ανοιχτό θόλο και τον έναστρο ουρανό.

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου η ΟΛΣΑ έχει κλείσει τις θέσεις για να βιώσουμε αυτή τη μοναδική εμπειρία που μας προσφέρει η ίδια και η ομάδα της συντοπίτισσάς μας Ρηνιώς Κυριαζή.

Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο email και στο messenger της ΟΛΣΑ και στο 6971752663! Οι θέσεις είναι περιορισμένες όλες τις μέρες!

Πηγή: StoNisi

Διαβάστε επίσης

Ιδού ο Νυμφίος!-(εκπρόθεσμο… αλλά εκπληκτικό ποίημα)-Βαγγέλη Χατζημανώλη

Νερό: Ψήφισμα Τοπικού Συμβουλίου Πολιχνίτου

Λεσβιακά έθιμα – Μέρος 2ο- Λαμπρουβδουμάδα

Σελίδα φωτογραφίας-Μέρος 4ο

Μετάβαση στο περιεχόμενο