Ίμβρος: Ημέρα της γυναίκας

Επιμέλεια Πέτρος Καναρίδης

Εκδηλώσεις

Μια απρόσμενη αλλά ευχάριστη και ελπιδoφόρα είδηση είχαμε από την Ίμβρο, αγαπημένη εκ μητρός πατρίδα. Αναφέρεται στις εκδηλώσεις που έγιναν στο νησί για την ημέρα της γυναίκας 8/3/2023. Το ενημερωτικό κείμενο της Κωνσταντίνας Μπακάλη, μαθήτριας της Γ’ Λυκείου του Ελληνικού σχολείου της Ίμβρου  που ακολουθεί είναι κατατοπιστικό με ενδιαφέρουσες επισημάνσεις για την αξία και τη σημασία της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε πολύ, αγαπητή Κωνσταντίνα

Η ημέρα της Γυναίκας

Κων/να Μπακάλη

Ένα αρκετά αμφιλεγόμενο ζήτημα για πολλούς. Κάποιοι από εμάς τη θεωρούμε αχρείαστη, κάποιοι άλλοι δεν καταλαβαίνουν τους λόγους για τους οποίους καθιερώθηκε. Κι όμως την εποχή που ζούμε τώρα η ημέρα αυτή η αφιερωμένη στη γυναίκα είναι απαραίτητη. Όχι μόνο εξαιτίας των γυναικοκτονιών που έχουν τραυματίσει τη ψυχή μας, αλλά κυρίως εξαιτίας του φόβου με τον οποίο μαθαίνουμε να ζούμε οι γυναίκες.

Ο φόβος αυτός από τη μια κόβει φτερά, από την άλλη όμως ενώνει τις γυναίκες σε βάθος και τις κινητοποιεί, για να εξαφανίσουν τον φόβο αυτό.

Μια τέτοια κινητοποίηση έλαβε χώρα στην Ίμβρο το βράδυ της ημέρας εκείνης (8 Μαρτίου 2023), στην οποία κορίτσια μικρά, κοπέλες στην εφηβεία, γυναίκες με μαντήλα ή χωρίς και αρκετοί άνδρες συμμετείχαν στη σιωπηλή πορεία που διοργάνωσε ο σύλλογος γυναικών του νησιού.

Στο όνομα της ελευθερίας οι διαφορές στη θρησκεία, τη γλώσσα και την κουλτούρα δεν έπαιξαν ρόλο. Ίσα- ίσα μας ένωσαν. Στο τέλος της πορείας ακούστηκαν συνθήματα στα ελληνικά, ενώ ένα πανό που έγραφε: «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία» ήταν υψωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας.

Μήπως τελικά οι διαφορές μας είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά, αν τις ενώσουμε;

 

Διαβάστε επίσης

TIK-TOK, του Βαγγέλη Χατζημανώλη

Γιώργος Πλειός: Η φόρμουλα της παραποίησης μιας είδησης είναι πάρα πολύ απλή

Τι θα διδάσκονται οι μαθητές στην Τουρκία: Ένα άρθρο που πρέπει να διαβαστεί και από τα παιδιά μας

Νέα έκθεση ζωγραφικής της Σίλιας Σαντή

While viewing the website, tap in the menu bar. Scroll down the list of options, then tap Add to Home Screen.
Use Safari for a better experience.
Μετάβαση στο περιεχόμενο