«Thermal springs Ιπποκράτης», από αρχές καλοκαιριού στον Πολιχνίτο
Ο επενδυτής Θεόδωρος Κούσκος αποκάλυψε στο «Ν» πως ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες του εξωτερικού για τις ιαματικές πηγές. Μέσα στην άνοιξη ξεκινά και το ξενοδοχείο της εταιρείας στην Κράτηγο
Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
Μέχρι τις αρχές καλοκαιριού, και σίγουρα όχι νωρίτερα από το Μάιο, αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο κτίριο των ιαματικών εγκαταστάσεων του Πολιχνίτου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που περιέγραψε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο νέος διαχειριστής Θεόδωρος Κούσκος.
Οι επενδυτική πρόταση έχει προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ και περιλαμβάνει την ανακαίνιση και επισκευή των δύο παλιών λουτρών και των συνοδευτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται εκεί και οι οποίες λειτουργούσαν στο παρελθόν ως ξενώνας και ως καφετέρια.
Όπως είπε ο κ Κούσκος, ήδη από τη Δευτέρα ξεκίνησαν οι εργασίες με εντατικούς ρυθμούς και τους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθούν ώστε να λειτουργήσει το πρώτο κομμάτι των ιαματικών υπηρεσιών.
«Οι νέες εγκαταστάσεις θα ονομασθούν Thermal springs Ιπποκράτης. Σε κάθε περίπτωση οι εργασίες θα συνεχιστούν και έως το επόμενο καλοκαίρι θα ολοκληρωθούν στους στεγασμένους χώρους. Το επιχειρηματικό σχέδιο και ολόκληρη η πρόταση που έχουμε καταθέσει για την αξιοποίηση της περιοχής, θα αναπτυχθεί πριν από την πενταετία που έχουμε δεσμευθεί. Στόχος μας είναι η αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των ιαματικών πηγών του Πολιχνίτου και ευελπιστούμε από φέτος να υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον και επισκεψιμότητα. Έχουμε επικοινωνήσει το σχέδιο μας με την εταιρεία ΕNSANA που συνεργαζόμαστε καθώς και με εταιρείες από τη Σουηδία και το Ισραήλ. Είμαστε γενικότερα αισιόδοξοι για την πορεία του σχεδίου μας το οποίο βρίσκει θερμή ανταπόκριση».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Κούσκος αποκάλυψε ότι το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της εταιρείας του στην Κράτηγο είναι σχεδόν έτοιμο ενώ υπάρχουν κρατήσεις από τον Απρίλιο μήνα για τη σεζόν που έρχεται.
Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Λέσβου, απαιτείται συνεργασία όλων των φορέων με την καθοδήγηση τεχνοκρατών που έχουν γνώσεις και εμπειρία στο αντικείμενο. Όπως είπε χρειάζεται σκληρή, συστηματική δουλειά και σωστή διαχείριση της κατάστασης ώστε να έχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Πηγή: Sto Nisi