ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ: Η συνέχεια, οι εξελίξεις

Η εντυπωσιακή  διαμαρτυρία των κατοίκων του χωριού προκάλεσε μια αλυσίδα αντιδράσεων, που χρήσιμο και θετικό είναι να τις γνωρίζουμε στο σύνολό τους από όποια θέση και όποια κατεύθυνση προέρχονται.

Στην επερώτηση της κας Μ. Κομνηνάκα τις 17/3 στο ελληνικό κοινοβούλιο ο Υπουργός Υγείας κ. Θ. Πλεύρης έδωσε μία τελείως διαφορετική εικόνα του Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου

Ακούστε την  επερώτηση της βουλευτού και την απάντηση του υπουργού:

Η επιτροπή αγώνα στήριξης του Κ.Υ. ” Ο μικρός Μιχαήλ” εξέδωσε το παρακάτω δελτίου τύπου στην απάντηση του Υπουργού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την μαζική διαμαρτυρία που έλαβε χώρα στις 2/2/2023 στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου έγινε επερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων από την βουλευτή κ. Μαρία Κομνηνάκα στις 17/2/2023. Ακούγοντας τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη θεωρήσαμε ότι αδίκως οι κάτοικοι της περιοχής προχώρησαν σε διαμαρτυρία. Μάλλον στην περιοχή μας λειτουργεί κάποιο υπερσύγχρονο Ιατρικό Κέντρο, και όχι ένα υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας, που στέκεται όρθιο χάρις στον υπεράνθρωπο αγώνα και το φιλότιμο των εργαζομένων.

Από την συγκέντρωση έγινε σαφές ότι δεν μας καλύπτει η τακτική της πρόσληψης επικουρικών ιατρών, που αποτελεί επιλογή προσωρινών μπαλωμάτων. Ούτε η λογική της μετακίνησης προσωπικού από άλλες δομές, που θα δημιουργήσει τρύπες εκεί. Ούτε το να επικαλούνται οι αρμόδιοι νομικά και γραφειοκρατικά κολλήματα. Η υποστελέχωση του ΚΥ Πολιχνίτου είναι διαχρονική, και είχαν άπλετο χρόνο να επιλύσουν τα παραπάνω ζητήματα. Απαιτούμε ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κάτι που το έχουν χρυσοπληρώσει οι κάτοικοι της περιοχής μέσα από τους φόρους και τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Αν θέλει επιβεβαίωση ο Υπουργός ότι οι κάτοικοι της περιοχής διαφωνούν με τις επιλογές του, ας δει τις πάνω από 1600 φυσικές υπογραφές που στάλθηκαν σε όλους του βουλευτές του νησιού μας και κατατέθηκαν στην επερώτηση, καθώς και την υποστήριξη πολλών φορέων και σωματείων που προσυπέγραψαν το ψήφισμα.

Το χειρότερο όλων κατά την άποψη μας ήταν ότι όταν του ζητήθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πως θα αντιμετωπιστούν τα κενά που υπάρχουν στο ΚΥ Πολιχνίτου, δεν απάντησε καν. Εμείς πάλι τους απαντάμε ότι δεν θα σταματήσουμε, ούτε τώρα, ούτε μετά τις εκλογές, όποιος και αν είναι κυβέρνηση, να απαιτούμε τα δικαιώματά μας. Τον τρόπο θα τον αποφασίσουν οι κάτοικοι στις 19:00 την Πέμπτη 23/2/2023 στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου, όπου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση ανοιχτή σε όλους. Καλούμε όλους τους κατοίκους, τους μαθητές, τους καταστηματάρχες αλλά και τα σωματεία της Υγείας του νησιού μας να παρευρεθούν, ώστε να αποφασίσουμε όλοι μαζί τις επόμενες δράσεις μας.

Η Επιτροπή Αγώνα Στήριξης Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου – ” Ο μικρός Μιχαήλ”

Να προσθέσουμε και τη συνάντηση που είχε η πρόεδρος του συλλόγου Πολιχνιατών Αθήνας κα Τ. Ζάχου με την αντιπρόεδρο κα Μ. Βογιατζή  και το μέλος κα Ε. Αδαλή κατά την οποία ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ. του νομού μας κ. Χ. Αθανασίου «τους ενημέρωσε για τις προκηρύξεις και τις πλατφόρμες που θα ανοίξουν προκειμένου να καλυφθούν κάποιες θέσεις, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθεί στενά το θέμα μας», όπως έχει αναρτηθεί στο fb του συλλόγου.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του Κ.Υ. κ. Γιανναρέλλη μας δήλωσε πως ήδη έχει ενημερώσει τη Διοίκηση για τις ουσιαστικές και πραγματικές ανάγκες του Κ.Υ.

Συγκέντρωση στο Πολύκεντρο

Τέλος, να προσθέσουμε πως την προηγούμενη Πέμπτη 23/2 μετά το κάλεσμα της επιτροπής αγώνα στήριξης του Κ.Υ. “ο μικρός Μιχαήλ” οι κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στο Πολύκεντρο, για να συναποφασίσουν για τις δράσεις.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 23/2/2023 μετά από το κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Στήριξης του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου οι κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στο Πολύκεντρο με σκοπό να συναποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις μας.

Η απόφαση μας να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας δεν θα σταματήσει.

Όσο περισσότεροι είμαστε τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή μας. Στην συζήτηση αποφασίστηκε να έρθουμε σε επαφή με τα τρία σωματεία Υγείας που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο (Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης-Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Νομού Λέσβου-Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Βορείου Αιγαίου). Παράλληλα θα προσπαθήσουμε να έρθουμε σε επαφή με τα χωριά που έχουν Κέντρα Υγείας (Άντισσα, Καλλονή, Πλωμάρι) με σκοπό όλοι μαζί να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε.

Για αυτό το λόγο τους καλούμε να προχωρήσουν σε αντίστοιχες Επιτροπές Αγώνα. Από την δικιά μας εμπειρία μπορούμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι μόνο μέσα από την ίδια τους δράση μπορούν να ακουστούν τα προβλήματα τους και μόνο τότε έχουν πραγματικές πιθανότητες να επιλυθούν.

Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Είναι δικαίωμα που το έχουμε πληρώσει. Και θα το έχουμε.

Η Επιτροπή Αγώνα Στήριξης Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου – ” Ο μικρός Μιχαήλ”

Διαβάστε επίσης

Σελίδα φωτογραφίας-Μέρος 5ο-

Σελίδα λογοτεχνίας- Μέρος 5ο:«Δρόμος παλιός που αγάπησα…»- Αντώνης Χατζηλάμπρος, Φιλόλογος

Θερμοπηγές Πολιχνίτου: έναρξη λειτουργίας-

Περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου-Το “οδοιπορικό” του Ναού από τον Στρατή Πάντα

Μετάβαση στο περιεχόμενο