Νένα Γαλανίδου: Περί καινοτομίας

Φωτογραφία: Η κα Νένα Γαλανίδου, Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας
Ιγνάτης Ψάνης
Μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη συζήτηση πάνω σε ένα ενδιαφέρον θέμα, την καινοτομία στην τέχνη, στην επιστήμη, στην επιχειρηματικότητα, ανέλαβε και παρουσίασε η κ. Νένα Γαλανίδου.
Τι είναι το καινοτόμο (καινό= καινούργιο+ τομή), αυτό που χαράζει και φέρνει το διαφορετικό, το ρηξικέλευθο ίσως και το επαναστατικό; πώς δημιουργείται και πηγές δυσκολίες αντιμετωπίζει στην εγκατάστασή του;
Σ’ αυτές και σε άλλες παρόμοιες ερωτήσεις θα βρούμε τις απαντήσεις στο βίντεο που ακολουθεί στο τέλος.
ΠΕΡΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Η δεύτερη εκδήλωση της σειράς «Ρηξικέλευθο» με τον Στάθη Καλύβα πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 31 Μαΐου. Η σειρά αυτή προσεγγίζει την καινοτομία με διαφορετικό τρόπο εστιάζοντας σε τρία πεδία: το επιχειρείν, την επιστήμη και τις τέχνες και τον πολιτισμό. Επιχειρεί να εμβαθύνει στην έννοια της καινοτομίας, δίνοντας απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα: Πώς ακριβώς προκύπτει το καινούργιο μέσα από το παλιό; Πώς πορεύεται κανείς στη ζωή με τρόπο καινοτόμο και δημιουργικό, δηλαδή ρηξικέλευθο; Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις και οι συνέπειες, τα εμπόδια και οι χαρές, η ρουτίνα και τα αναπάντεχα μιας τέτοιας πορείας; Οι απαντήσεις εντοπίζονται σε συγκεκριμένες βιωμένες εμπειρίες στην Ελλάδα του σήμερα. Σε κάθε συζήτηση συνδιαλέγονται δύο άνθρωποι, καθημερινοί και συνάμα δημιουργικοί, που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικά μεταξύ τους πεδία. Η δεύτερη εκδήλωση φέρνει μαζί την αρχαιολόγο Νένα Γαλανίδου και τον ξενοδόχο Νίκο Καράφλο που συζητούν τι είναι -και πώς επιτυγχάνεται- η καινοτομία στην επιστήμη και στην τουριστική επιχειρηματικότητα στη σημερινή Ελλάδα. Συμμετέχει η νεαρή μουσικός Billie Kark «σχολιάζοντας» την συζήτηση με συνθέσεις της που συνδέουν ρηξικέλευθα την ηλεκτρονική μουσική με την ηπειρώτικη παράδοση.

Για το βίντεο ο σύνδεσμος είναι:

https://www.blod.gr/lectures/riksikeleytho-i-kainotomia-stin-epistimi-tin-tehni-kai-to-epiheirein-2i-ekdilosi/

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΚΑΖΑΜΙΑΣ-Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟ

TIK-TOK, του Βαγγέλη Χατζημανώλη

Γιώργος Πλειός: Η φόρμουλα της παραποίησης μιας είδησης είναι πάρα πολύ απλή

Τι θα διδάσκονται οι μαθητές στην Τουρκία: Ένα άρθρο που πρέπει να διαβαστεί και από τα παιδιά μας

Μετάβαση στο περιεχόμενο