Κέντρο Υγείας – Προβληματισμοί

 

Η Επιτροπή Αγώνα Στήριξης Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου με αφορμή την απάντηση του Κέντρου Υγείας στις 10/6 και ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου έθεσε ερωτήματα έστειλε ανακοίνωση σχετικά με τους προβληματισμούς των μελών της επιτροπής  εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου:

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Τους τελευταίους μήνες έχουμε γίνει μάρτυρες, τόσο στην περιοχή μας, όσο και πανελλαδικά, περιστατικών στην Υγεία που δεν  σηκώνουν αμφιβολία για το «αν ζούμε από τύχη» όπως λέει ο λαός μας. Με αφορμή την απάντηση του Κέντρου Υγείας στις 10 Ιουνίου  και ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου έχουμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα:

  1. Όπως σημειώνεται «Ενημερώνουμε ότι όλες τις ημέρες του μήνα υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο και οδηγός για όλες τις βάρδιες». Γνωρίζουμε όλοι ότι το προσωπικό δεν έχει αυξηθεί και κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες, για να τα βγάλει πέρα. Επίσης δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε ότι καλύπτονται όλες οι βάρδιες. Ωστόσο μας δημιουργείται εύλογα η απορία πώς, αφού το προσωπικό δεν αυξήθηκε, καλύπτονται όλες οι βάρδιες; Μήπως με υπερωρίες που θα πληρωθούν προς τους εργαζόμενους (που καλώς κάνετε), οι οποίες όμως θα κοπούν μετά τη προεκλογική περίοδο (που κακώς θα κάνετε); Αν ήταν θέμα οργάνωσης, γιατί δεν το κάνατε από πριν;
  2. Τι έχετε κάνει σχετικά με τη πρόσληψη εξειδικευμένων πληρωμάτων ασθενοφόρου;
  3. Από τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Πολιχνίτου στις 2/2/2022, τι έχετε κάνει σχετικά με τη κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό; Με παιδίατρο, με ορθοπεδικό, με καρδιολόγο κλπ.;

Τέλος θέλουμε να σημειώσουμε για ακόμη μία φορά ότι το ΚΥ Πολιχνίτου στέκεται όρθιο χάρις στις προσπάθειες των εργαζομένων του και μόνο.

Η κάλυψη από ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα έγινε με τρόπο που δεν μας βρίσκει σύμφωνους και που πολύ εύκολα μπορεί να παρθεί πίσω όπως μας δείχνει η εμπειρία μας. Ωστόσο είναι ένα θετικό βήμα. Και επίσης είναι η απόδειξη ότι όταν βγήκαμε και διεκδικήσαμε, τότε μόνο κάτι κερδίσαμε.

Επιτροπή Αγώνα Στήριξης Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ : ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑ ΤΟΥΤΟ, ΟΤΙ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
—-
Εκτενή ανακοίνωση εξέδωσε και η ΔΗΠΑΚ Ιατρών Λέσβου που αναφέρεται στα προβλήματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη Λέσβο και ειδικότερα των Κέντρων Υγείας (Πολιχνίτου, Άντισσα κ. λπ.). Μεταξύ των άλλων τονίζει τις σοβαρές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας του Πολιχνίτου, των άλλων παρόμοιων Κέντρων στο νησί αλλά και γενικότερα στην Περιφέρεια της χώρας. Ελλείψεις, οι οποίες κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές αλλά και επιβαρύνουν οικονομικά, κυρίως, τους οικονομικά αδύναμους, που αναγκαστικά επιζητούν  λύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε επίσης

Πολιχνίτος: Ένα χωριό-ανοιχτό μουσείο στα νοτιοδυτικά της Λέσβου

ΔΥΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

“Ανιστουρίσματα”, το νέο βιβλίο της Στέλλας Καρνά

Σελίδα φωτογραφίας- Μέρος 12ο

Μετάβαση στο περιεχόμενο